sobota, 27 júla, 2024

Keď budú chcieť Slováci letieť s touto spoločnosťou, musia nosiť ochranné štíty

Qatar Airways je jednou z leteckých spoločností, ktorá prevádzkuje lety aj počas prebiehajúcej pandémie. Ľudia, ktorí sa rozhodnú cestovať práve s touto aerolíniou musia dodržiavať prísne hygienické opatrenia. Cestujúci tak podľa nariadenia musia nosiť počas celého trvania letu jednorazové ochranné štíty.

Tieto štíty odovzdávajú cestujúcim personál ešte pri prechode nástupnými bránami.

Na palube dostanú cestujúci ešte balíček s ochranným oblekom, rúškom a antibakteriálnym gélom. Ochranné štíty musia nosiť aj deti, pre ktoré majú špeciálnu edíciu s maskotmi leteckej spoločnosti. No čo sa týka cestujúcich v biznis triede, tí nie sú povinní štít počas letu nosiť. Navyše si vo svojom balíčku nájdu aj o jeden antibakteriálny gél naviac.

https://www.facebook.com/JPJets/photos/a.313975758647651/3432124116832784/?type=3

 

Chránia cestujúcich aj personál

Ochranný štít si cestujúci môžu zložiť iba počas konzumácie jedál a pití nápojov. Medzi iné ochranné opatrenia patrí aj zrušenie papierových menu či používania príborov, ktoré vymenili za jednorazové. Jedlá v biznis triede sa dokonca podávajú špeciálne zapečatené. Prísnym opatreniam sa nevyhnú ani samotný zamestnanci.

Tí okrem bezpečnostných okuliarov, rukavíc a rúška musia po novom nosiť jednorazové ochranné plášte. Plášte, ktoré budú nosiť na uniformách majú dokonca aj vyšité logo spoločnosti Qatar Airways.

https://www.instagram.com/p/CCJSNfmJ-hr/

 

“Počas krízovej situácie COVID-19 bola bezpečnosť našich cestujúcich najvyššou prioritou.

Tým, že sme zaviedli tieto dodatočné bezpečnostné a hygienické opatrenia na palube sa naši zákazníci môžu spoľahnúť na nás a našu bezkonkurečnú zručnosť bezpečne ich dopraviť do zvolenej destinácie.

Ako najväčšia medzinárodná aerolinka, ktorá pravidelne premáva počas pandémie, sme sa stali jednou najviac skúsených čo sa týka bezpečnosti a hygieny. Budeme aj naďalej vzorom v tomto odvetví s ohľadom na služby ponúkané našim pasažierom aby mohli cestovať s istotou,” vysvetlil zavedenie nových opatrení generálny riaditeľ skupiny Qatar Airways, Akbar Al Baker.

https://www.instagram.com/p/CAanIBJpAMi/

 

Dodržiavajú nariadenia

Okrem iného sa lietadlá tejto spoločnosti pravidelne dezinfikujú prostriedkami, ktoré odporúča Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) aj medzinárodná asociácia pre leteckú dopravu (IATA). Všetky lietadlá sú navyše vybavené priemyselnými filtrami HEPA, ktoré odstraňujú 99,97% vírusových a bakteriálnych častíc v recirkulovanom vzduchu.

Palubný personál je kvalitne vyškolený a pred každým odletom podstupujú meranie telesnej teploty. Po každom prílete ostávajú v karanténe počas, ktorej sú testovaní na COVID-19.

 

Navyše sa táto spoločnosť rozhodla poďakovať aj pracovníkom v prvej línii. Preto rozdala 100 000 leteniek zadarmo. Do tohto projektu sa mohli zapojiť zdravotníci z celého sveta a to aj zo Slovenska. Od polovice júla taktiež plánujú rozšíriť lety do viac ako 65 destinácii po celom svete.

zdroj: qatarairways.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights