Manželia si po 9 rokoch otvorili svadobný dar, ktorý mali otvoriť, keď sa prvýkrát pohádajú

To, že novomanželom všetci darujú rôzne druhy darčekov, nie je nič neobvyklé. Niekto si vyberie niečo užitočné, iný sentimentálne – každý podľa svojho vkusu. Ale príbeh o Katie a Brandonovi Gann je niečo zvláštne. Aj napriek tomu, že sú už 9 rokov manželmi , ešte stále neotvorili svoj posledný svadobný dar.

Dar pochádzal od nevestinej Alison. K bielej krabičke bola prilepená obálka s nápisom: „Otvorte, až keď sa prvýkrát pohádate.“ Rozhodli sa splniť toto želanie a nechali ju v šatníku na poličke.

Samozrejme, počas týchto 9 rokov sa u nich vyskytli hádky a nezhody, rovnako ako u všetkých normálnych párov, no krabičku sa rozhodli neotvoriť z úplne iného dôvodu. Toto povedala Kathy:

„Je zrejmé, že počas našich 9 rokov sme zažili veľa sporov a buchnutí dvermi. Taktiež sa vyskytli prípady, keď sme sa obaja chceli rozviesť … no krabicu sme nikdy neotvorili.

Úprimne si myslím, že sme nechceli otvoriť krabicu, pretože by to symbolizovalo naše zlyhanie. Pre nás to znamená, že niečo v našom manželstve nefunguje – a my sme obaja príliš tvrdohlaví na to, aby sme s tým súhlasili. Takže sme to prehodnotili. Je čas otvoriť krabičku? Čo ak to nie je naša najhoršia hádka? Čo urobíme, ak to bude ešte horšie a my už tú krabičku nebudeme mať?“

Ako by povedal môj strýko Bill: „Nič nemôže byť tak zlé, že by to nemohlo byť horšie.“

Potom sa všetko zmenilo. Katie a Brandon dali svoje dve deti do postele a vychutnali si pohár vína. Ich rozhovor sa začal o blížiacej sa svadbe, na ktorú boli pozvaní. Veselo sa bavili o tom, aký dar dajú mladému páru. Vtedy si Kathy spomenula, aký dar v nej zanechal nezmazateľný dojem.

Krabička stála v skrini deväť rokov a prežila tri sťahovania. Pár ju neotvoril v obave, že v budúcnosti bude existovať prípad, keď to bude ešte viac potrebovať. V ten večer, keď hovorili o nadchádzajúcej svadbe svojich priateľov, sa rozhodli, že nastal čas otvoriť krabičku.

Vo vnútri boli dva listy – jeden adresovaný Brandonovi, druhý Katie, a taktiež nejaké peniaze. „Zájdite si na pizzu, krevety alebo niečo, čo máte obaja radi,“ písalo sa na  Katienom lístočku, zatiaľ čo Brandon prečítal: „Choď kúpiť kvety a fľašu vína.“

K dispozícii bola tiež krištáľová váza na kvety, dve krištáľové poháre, uterák, pena do kúpeľa a voňavé telové mlieko. Kathy však nebola ani tak ohromená danými vecami, ako samotným listom.

„Celý ten čas sme predpokladali, že táto škatuľa obsahuje kľúč k záchrane manželstva – čo sme my, mladšia generácia, nevedeli,“ vysvetľuje Katie. „Koniec koncov,  moja teta a strýko boli manželmi takmer pol storočia. A my sme si mysleli, že krabička zachráni aj nás.“

V skutočnosti však táto krabička naučila pár trpezlivosti, súcitu a kompromisu. Veď sa na ňu mohli obrátiť hneď po prvej hádke, no neurobili to. Zistili , že ich manželstvo je dostatočne silné na to, aby sa obaja partneri rozhodli pre rozvod.

A čo by ste vložili do takejto krabice vy?

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Manželia si po 9 rokoch otvorili svadobný dar, ktorý mali otvoriť, keď sa prvýkrát pohádajú”