Prehra liberalizmu v Poľsku potešila aj Borisa Kollára, ktorý podporuje víťaza Dudu

Víkendové prezidentské voľby v Poľsku dopadli nečakane. Súboj Andrzeja Dudu a primátora Varšavy Rafala Trzaskowskeho bol sledovaný celou Európou. Voľby po napätom boji vyhral Duda, ktorý získal 51,21 % hlasov. Konkurent Trzaskowski získal 48,71 %, čo je dôkazom toho, že pred voľbami to nemal ani jeden z nich jasné.

Dudove víťazstvo komentovala aj naša prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá podotkla, že víťaza čaká naozaj neľahká úloha. Dudu čaká okrem zvládnutia neľahkej situácie spojenej s koronavírusom aj úloha spojiť rozdelenú poľskú spoločnosť. Okrem prezidentky, Dudove víťazstvo okomentoval aj predseda parlamentu Boris Kollár, ktorý na svojom facebookovom profile zdieľal príspevok s nadpisom: „Varšavská kaviareň prehrala. Poľsko sa ubránilo pred liberalizmom a zachránilo aj Vyšehradskú štvorku.“ 

https://www.facebook.com/boris.kollar/posts/3162742577144237

Podľa článku je tento politický súboj bojom medzi dekadentným liberalizmom a konzervatívnymi hodnotami. V príspevku bol kandidát Trzaskowski opísaný ako známy podporovateľ Európskej únie a LGBTI agendy. Trzaskowski vraj taktiež patrí aj do strany, ktorá zradila partnerov vo V4 zahlasovaním za povinné kvóty na migrantov.

Predseda parlamentu si však neuvedomil, že článok, ktorý zdieľaný na svojom súkromnom, ale aj oficiálnom facebookovom profile je článkom z dezinformačného webu. K príspevku pridal Kollár aj komentár, kde vyjadril radosť a dokonca napísal, že mu drží palce.

 

https://www.facebook.com/andrzejduda/photos/a.168002319883350/3732431243440422/?type=3&theater

zdroj foto Boris Kollar : Andrzej Duda

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Prehra liberalizmu v Poľsku potešila aj Borisa Kollára, ktorý podporuje víťaza Dudu”