2 dôležité veci, o ktorých vám „zabudli“ povedať predajcovia okien! Pretože chcú vaše peniaze

Plastové okná sú už veľmi dlho bežnou záležitosťou. Po mnoho rokov dokazujú svoju efektívnosť a právo na prvé miesto na trhu.

Problém však je v tom, že si myslíme, že nie je potrebné sa o ne starať. Myslíme si, že najdôležitejšie je zaobstarať si „normálne“ a nie lacné okná, a všetko bude v poriadku dlhé roky.

Ale existujú dve vážne skutočnosti, o ktorých vám pravdepodobne nikto nepovedal.

Nuansa №1: Všetky pohyblivé detaily vo vnútri okien sa musia premazávať.

Bude stačiť ak to vykonáte raz za rok. Ja to robím väčšinou na jeseň, v októbri/novembri

Je potrebné premazať všetky pohyblivé mechanizmy a bude vám stačiť viacúčelový olej – WD-40.

Nuansa №2: Väčšina okien sa musí prepnúť na „zimný režim“.

koláž mysmezeny.sk

Na toto je potrebné otvoriť konštrukciu a nájsť na bočnej časti výstupky vo forme valčekov. Potom vám stačí zobrať obyčajný šesťhranný šraubovák (4 mm).

Pozrite sa, kam smeruje bod ukazovateľa na stranách. S najväčšou pravdepodobnosťou je v polohe čísla 3 na ciferníku. To znamená, že okno je v „letnom“ režime.

Aby ste ho dostali na „zimný“ režim, musíte dosiahnuť, aby bod ukazoval na číslo 9. To znamená prekrútiť ho o 180 stupňov na druhú stranu.

reallife

A to isté je potrebné vykonať so všetkými vystupujúcimi valčekmi na okennom ráme.

Načo je to potrebné?

V „zimnom“ režime okno lepšie prilieha ku konštrukcii. To pomáha vášmu obydliu zachovať si drahocenné teplo v čase mrazivého obdobia.

V lete, naopak, bude lepšie ak váš dom bude „dýchať“. Áno, v „zimnom“ režime sa tesniaca guma v ráme okna rýchlejšie opotrebuje.

Priznajte to: nevedeli ste o tom, pravda? Predajcovia okien jednoducho bežných zákazníkov o týchto nuansách neinformujú. A ak vaše okno zlyhá rýchlejšie ako by malo, je to pre nich ešte lepšie!

Povedzte o tom aj priateľom a blízkym – budú vám vďační za užitočnú informáciu.

zdroj: takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “2 dôležité veci, o ktorých vám „zabudli“ povedať predajcovia okien! Pretože chcú vaše peniaze”