„Chceli ste si fotiť mŕtvolu?“ Nech sa páči. Policajt vychováva ľudí, ktorí si fotili nehodu

Dnešný trend fotenia akejkoľvek udalosti niekedy prechádza všetky etické hranice. Najlepším príkladom je v tomto prípade tragická nehoda, ktorá sa v uplynulých dňoch udiala na nemeckej dialnici.

Vodiči sú už v autoškole poučení, že pri zapnutých majákoch akejkoľvek záchrannej zložka sa majú uhnúť tak, aby neznemožňovali plynulý priechod.

Na toto zásadné pravidlo však niektorí vodiči zabúdajú. Podobne to bolo aj v prípade Čecha a Maďara, ktorí pri tragickej dopravnej nehode zastavili, fotili a kamerovali si tragické miesto.

Títo zahraniční vodiči zjavne neovládajú pravidlá cestnej premávky v Nemecku a vlastne aj vo viacerých krajinách v Európe, kde je šoférovanie s mobilom v ruke pokutované. Obaja vodiči dostali vysokú pokutu, no to, čo urobil jeden z policajtov ich prekvapilo.

Vytiahol ich von z áut a rozhodol sa im dať príučku.

Veľmi jasne im vysvetlil, čo urobili zle a opýtal sa ich, či si naozaj chcú fotiť mŕtvych ľudí.

Vodiči boli celí zahanbení a sľubovali, že to nikdy viac neurobia. Ked‘ ich policajt zobral bezprostredne blízko k mŕtvym telám, nebolo im všetko jedno.

Je samozrejme, že si fotiť telá mŕtvych nechceli, no musia rešpektovať miesto nehody, vyšetrovateľov a najmä obete a ich rodiny.

Aj na slovenských cestách sa niekedy podobné typy vodičov vyskytnú a my dúfame, že ich tento príklad poučí a mobil za volantom nikdy nepoužijú a už vobec nie na kamerovanie miest nehody.

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “„Chceli ste si fotiť mŕtvolu?“ Nech sa páči. Policajt vychováva ľudí, ktorí si fotili nehodu”