Pár utráca 55 000 dolárov za úpravy svojho domu tak, aby im poskytoval najvyššiu kvalitu pre 20 starších psov a psov so špeciálnymi potrebami

Pri adopcii psa sa veľa ľudí odvracia od postihnutých a starších psov. Aj keď je pravda, že starostlivosť o tieto psy môže byť náročná a nákladná. Láska, ktorú dostanete od postihnutého alebo staršieho psíka je koniec koncov rovnako veľká ako láska od ktoréhokoľvek iného šteniatka !

Nezabúdajme, že potrebujú starostlivého a milujúceho človeka po svojom boku viac ako čokoľvek iné. Pár so sídlom v Clifton Parku v New Yorku, Chris a Mariesa Hughes to vedia veľmi dobre. Pár sa stará až o 20 psíkov, ktorí sú starí a zápasia s rôznymi zdravotnými ťažkosťami.

Pár vedie neziskovú organizáciu s názvom The Mr. Mo Project. Pár vedel, aké to je starať sa o starších psov. Hlavne koľko z nich je opustených a odovzdaných do útulkov pre zvieratá, pretože ich majitelia nemali finančné prostriedky, aby sa o nich postarali. Táto realizácia viedla k otvoreniu ich vlastnej organizácie, aby sa starším psom zabezpečila náležitá starostlivosť. „Starší psi si zaslúžia to najlepšie po zvyšok svojho života.

Veríme, že aj starší psi si zaslúžia domov !“ The Projekt Mr. Mo uviedol na svojej webovej stránke.

 

Chris a Mariesa už zachránili stovky psov pred eutanáziou a pomohli im pri liečbe a adopcii. Špeciálna starostlivosť sa však týka 20 šteniatok, ktoré majú v súčasnosti doma. Aby im poskytli najlepšiu možnú starostlivosť, opatrovatelia do ich starostlivosti investovali viac ako 55 000 dolárov. Veľká časť z financií bola využitá na prispôsobenie ich domu.

Pár si kúpil hydroterapeutický bazén za 30 000 dolárov, čo pomáha pri cvičení šteniatok. Okrem toho dostali pár veľkú posteľ za 5 000 dolárov, aby mohli všetci spať po kope so šteniatkami. Celý ich domov je prispôsobený pre psíkov. Nachádzajú sa tam zátarasy, podložky na podlahách, plastové plachty a veľa ďalších vylepšení. Je zrejmé, že pri snahe o čo najpríjemnejšie prostredie bolo využitých veľa nápadov.

 

Je ťažké žiť s toľkými zachránenými psíkmi ?

„Je to šialené bývať s 20 psami, ale robíme to väčšinou na základe rutiny,“ uviedol Chris. Pár strávi každé ráno 45 minút kŕmením a podávaním liekov.

Najväčší boj prichádza pri účtoch od veterinára. „Snažíme sa získať čo najviac peňazí od sponzorov, no ak jeden zo psov potrebuje ošetrenie v hodnote 20 000 dolárov, zaplatíme zaň kreditnou kartou a o vyrovnanie sa postaráme neskôr. Aj keď je to nepríjemné vždy je potrebné zaplatiť účet za veterinára.“ uviedol Chris.

Zdroj: www.boredpanda.com

Zdroj foto: www.boredpanda.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Pár utráca 55 000 dolárov za úpravy svojho domu tak, aby im poskytoval najvyššiu kvalitu pre 20 starších psov a psov so špeciálnymi potrebami”