„Rozviedol som sa po 16 rokoch manželstva. Toto by som chcel odkázať všetkým ľuďom

Rozviedol som sa po 16 rokoch manželstva. Toto by som chcel odkázať všetkým ľuďom

„Je zrejmé, že nie som veľký odborník na vzťahy. Po rozvode som však zmenil svoje názory na mnoho vecí, ktoré som počas vzťahu neurobil. Škoda, že predtým som si to neuvedomoval.

Až po strate milovanej osoby som sa rozhodol zdieľať tipy, ktoré by som chcel počuť aj ja sám v tom čase.

  1. Za žiadnych okolností sa neprestávajte starať o svoju milovanú ženu a nedovoľte, aby ste skončili s príjemnými stretnutiami a rande

Neberte ženu ako samozrejmosť. V okamihu, keď ste ju požiadali o ruku, automaticky sľúbite, že budete tou osobou, ktorá ju bude chrániť.

Rozhodla sa pre vás a na to by sa nemalo zabúdať. Preto vám neradím, aby ste v prejave svojich pocitov zleniveli.

Murdoch Mysteries Love GIF by Acorn TV - Find & Share on GIPHY

  1. Chráňte svoje srdce

Rovnako ako sa snažíte chrániť svoje srdce, musíte prejavovať lásku k sebe samému, milovať svet okolo seba a zanechať v ňom voľné miesto pre svoju milovanú manželku.

 

  1. Zamilujte sa znova a znova, nebojte sa zmien

Faktom je, že ľudia majú tendenciu sa meniť: nebudete rovnakí ako v čase svadby alebo po 5 rokoch manželstva.

Vaša polovička nie je povinná zostať blízko vás, pokiaľ sa o ňu a jej srdce odmietnete starať.

Pamätajte, že kedykoľvek môže dať svoje srdce niekomu inému. Nezabudnite na boj, vďaka ktorému sa vám podarilo získať jej srdce.

 

  1. Nie je vaším záujmom meniť a napravovať niečo, čo sa týka jej charakteru a správania

Hlavnou vecou je milovať svoju manželku takú, aká je, vrátane akýchkoľvek zmien v jej správaní. V prípade, že dôjde k zmenám, neprestávajte ju milovať v  tej maske, ktorú sa snaží na sebe nosiť.

Channing Tatum Love GIF - Find & Share on GIPHY

  1. Všímajte si na nej len to najlepšie

Zamerajte svoju pozornosť iba na to, čo máte radi. To, na čo sa zameriavate, sa zmení.

Ak sa sústredíte na skutočnosť, že vás všetko irituje, očividne, všetko, čo vidíte, sú príčiny, ktoré spôsobujú vaše podráždenie.

Ak sa sústredíte na to, čo máte radi, znamená to, že váš život prejde v úplnej láske a harmónii. V tejto súvislosti bezpochyby viete, že ste najšťastnejšou osobou na Zemi, ktorá má ženu v úlohe svojej milovanej manželky.

 

  1. Neobviňujte svoju ženu zo situácií, keď ste na niečo naštvaní

Vaša emocionálna pohoda je výlučne vaša osobná záležitosť.

Ak pociťujete negatívne emócie, skúste si urobiť nejaký voľný čas na to, aby ste porozumeli tomu, čo sa s vami deje.

GIF by The Steve Wilkos Show - Find & Share on GIPHY

  1. Dovoľte si správať sa hlúpo

Smejte sa a nechajte ju robiť to isté. Vďaka smiechu sme schopní sa na niektoré veci pozerať z celkom iného uhla pohľadu.

 

  1. Dovoľte milovanej osobe byť vo vašej blízkosti

Ak je kvôli niečomu nahnevaná, radšej nič nerobte. Hlavná vec, ktorá sa od vás vyžaduje, je, aby ste ju pevne držali a aby jej bolo jasné, že všetko bude v poriadku. Je dôležité, aby pochopila, že ju vypočujete.

V týchto chvíľach ste opora, na ktorú sa možno v prípade potreby dá spoľahnúť. Pamätajte, že ženy sa vyznačujú premenlivosťou nálad a nadmernou emotívnosťou.

Tieto emócie môžu zúriť zvnútra aj zvonka. Len so silným a chápavým človekom sa bude môcť otvoriť. Nevyhýbajte sa jej, keď je naštvaná. Zostaňte silní až do konca. Je obzvlášť dôležité pochopiť, čo presne leží za jej emóciami a slovami.

Happy Jen Lilley GIF by Hallmark Channel - Find & Share on GIPHY

  1. Nebojte sa v jej očiach vyzerať hlúpo a smiešne

Ste obyčajný človek, ktorý má tendenciu robiť chyby a učiť sa z nich. Neexistujú žiadni dokonalí ľudia.

 

  1. Buďte mimoriadne úprimní

Ak chcete budovať dôveru vo vzťahu, buďte pripravení zdieľať absolútne všetky udalosti, ktoré sa vám stanú. Najmä tie veci, ktoré nemáte túžbu zdieľať.

Na to, aby ste sa úplne oddali svojej milovanej osobe, je potrebná značná časť odvahy. Je to práve odvaha, ktorá sa vyžaduje, aby bolo možné milovať nielen svetlú, ale aj temnú stránku seba samého.

Neexistuje priestor na pretvárku. Ak si myslíte, že musíte vedľa nej nosiť akúsi masku, potom váš vzťah nemá takú hĺbku, akú má iba pravá a úprimná láska.

 

  1. Nebráňte v spoločnom rozvoji

Stály rybník je náchylný na šírenie infekcií, zatiaľ čo prúdiaci potok je vždy čerstvý a svieži.

Atrofia –  prirodzený proces, ak prestanete pracovať na svaloch, to isté sa stane vo vzťahu, ktorý nie je zameraný na rozvoj kĺbov. Nájdite si spoločné ciele a hľaďte jedným smerom.

 

  1. Za každých okolností sa rozhodnite pre lásku

Toto je možno jediná skutočná rada, ktorú potrebujete. Pretože je to láska, ktorá slúži ako základ, ktorý riadi váš následný výber.

V vám nebude stáť nič, čo by mohlo ohroziť vaše manželstvo. Pamätajte, že skutočná láska všetko prekoná.

Happy In Love GIF by NBC - Find & Share on GIPHY

Manželstvo je obrazom večného šťastia. V skutočnosti je to tvrdá a tímová práca, pripravenosť na neustály rast a rozvoj. Výsledkom snaživosti a tvrdej práce prichádza vytúžené šťastie.

Tieto životné skúsenosti som nabral z mojej osobnej skúsenosti, ale nanešťastie už bolo príliš neskoro. Napriek tomu sa aj naďalej učím z mojich chýb.

V mojom prípade, je pravda, že som svoju ženu miloval a nové vzťahy budem budovať na pevnom základe, ktorý dokážem odolať každému nepriaznivému počasiu a skúške času.

Ak si prečítate moje rady a uvedomíte si, že majú niečo do seba, zdieľajte ich s tými ľuďmi, ktorých srdcia sú plné nádeje, alebo s tými, ktorí úplne zabudli, ako milovať…

Súhlasíte so všetkými uvedenými bodmi?

zdroj:takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “„Rozviedol som sa po 16 rokoch manželstva. Toto by som chcel odkázať všetkým ľuďom”