sobota, 27 júla, 2024

10 vecí, ktoré dokazujú, že herečka Angelina Jolie má srdce zo zlata. Pomáha skoro každému

Chápe utrpenie druhých a snaží sa ho zmeniť k lepšiemu. Angelina Jolie už približne 20 rokov robí všetko čo je v jej silách, aby pomohla utečencom, bojovala proti chudobe a zachovala prírodu. Pri tom všetko však nezabudla, ako byť milujúcou a povzbudzujúcou matkou.

Všetko to začalo filmom Lara Croft.

V roku 2000 Angelina Jolie odišla do Kambodže natočiť film Lara Croft: Tomb Raider. Krajina sa v tom čase nachádzala v humanitárnej kríze a táto mladá herečka čelila veľkým význam.

Začala sa zaoberať výskumom problematických miest po celom svete a ich utečencov. Neskôr navštívila viac ako 30 krajín a poskytla humanitárnu pomoc ľuďom v núdzi a darovala peniaze. Angelina bola dokonca menovaná veľvyslankyňou dobrej vôle UNHCR (Vysokou komisárkou OSN pre utečencov).

https://www.instagram.com/p/CDzHFoknGGL/

Miluje prírodu rovnako ako miluje ľudstvo.

Adoptovala si svoje prvé dieťa z kambodžského sirotinca. Chcela však udržať spojenie s jeho rodinou, a tak si kúpila dom v tejto krajine. Ukázalo sa, že majetok sa nachádzal pri národnom parku Samlout, v ktorom sa rozmohlo pytliactvo. To sa stalo skutočnou hrozbou pre ohrozené druhy. Angelina sa rozhodla kúpiť 60 000 hektárov tohto parku a vytvorila nádhernú divočinu. Pomenovala ho ako Projekt Maddox Jolie, ktorý sa dnes nazýva Nadácia Maddox Jolie-Pitt.

Kambodžská vláda nemohla nechať bez povšimnutia jej kroky a udelila jej kambodžské občianstvo.

https://www.instagram.com/p/CD1vBynHBHa/

Prichádza na pomoc utečencom.

Odkedy Angelina vstúpila do UNHCR v roku 2001, nepretržite pracuje tieto roky na tom, aby pomáhala ľuďom, ktorí to najviac potrebujú. Jednou z týchto skupín sú utečenci. Sama chodí do táborov v rôznych krajinách, pomáha zlepšovať ich životné podmienky a poskytuje im humanitárnu a rozvojovú podporu. Pomáha tiež budovať školy a zdravotnícke zariadenia pre vysídlených utečencov a navrátilcov.

Napríklad v roku 2010 Angelina venovala 75 000 dolárov a otvorila základnú školu pre dievčatá v Tangi v Afganistane. Obávala sa, že mladé dievčatá nemajú príležitosti na získanie riadneho základného vzdelania, pretože na to neexistujú prostriedky. Toto nebola jediná škola, ktorú v tejto krajine otvorila.

Podporuje nielen jednu, ale aj veľa ďalších nadácií.

Jolie neúnavne bojuje za príležitosti na zlepšenie života všetkých ľudí v rôznych oblastiach života. Zameriava sa nielen na utečencov, ale aj na získavanie peňazí a zvyšovanie povedomia o boji proti rakovine. Snaží sa tiež o odstránenie extrémnej chudoby. Angelina spolu s ďalšími slávnymi ľuďmi podporuje zraniteľné deti a siroty poskytovaním základných služieb, ako sú zdravotná starostlivosť, vzdelávacia a psychosociálna podpora.

Spolu sa Jolie zúčastnila na približne 29 rôznych nadáciách a organizáciách zameraných na zabezpečenie mieru, vzdelávania a podpory zdravia.

https://www.instagram.com/p/CDrbawpHPKV/

Vždy bojuje za práva žien.

Pomáha nielen vysídleným ľuďom, ale chce sa starať aj o ženy, ktoré vo vojnových zónach trpeli sexuálnym násilím. Považuje za dôležité toto násilie odstrániť, pretože to ničí životy žien, ich rodiny a komunity. Vo svojom úsilí na ochranu žien začala iniciatívu Prevencia sexuálneho násilia zameranú na vyšetrovanie sexuálneho násilia a na jeho konanie.

Pripomína ženám, aby sa starali o svoje zdravie.

Herečka prišla o matku a tetu na rakovinu prsníka. Je smutné, že Angelina mala tiež vysokú šancu na rozvinutie tejto choroby. Rozhodla sa a podstúpila preventívnu dvojitú mastektómiu. Nechcela, aby jej deti zažili bolesť zo straty matky kvôli chorobe. Jolie o tom otvorene prehovorila, diskutovala o svojej operácii a skúsenostiach, a snažila sa povzbudiť ženy, aby sa včas otestovali.

Neváhala venovať charite peniaze, bez ohľadu na to, koľko potrebuje.

V roku 2008 Angelina čakala dvojčatá a všetci boli nadšení. Knox Leon a Vivienne Marcheline Jolie-Pitt sa narodili v auguste roku 2008 a rôzne časopisy sa snažili získať exkluzívne fotografie z prvej ruky. Časopis People a Hello ! sa rozhodli spojiť a kúpiť fotografie za 14 miliónov dolárov ! Tieto peniaze boli priamo poskytnuté nadácii Jolie-Pitt Foundation.

https://www.instagram.com/p/CDEyWsgHcT3/

Robí veľa pre pomoc pri katastrofách.

V roku 2011 zničilo smrtiace tornádo okolo 8 000 domov a 400 podnikov v Missouri. Angelina spolu s jej bývalým manželom Bradom Pittom darovali 500 000 dolárov z Nadácie Maddox Jolie-Pitt na pomoc pri obnove mesta. Predtým, v roku 2010, Haiti zažilo ničivé zemetrasenie, ktoré si vyžiadalo životy mnohých ľudí a manželia venovali 1 milión dolárov na pomoc obetiam.

Stále inšpiruje svoje deti.

Jej dcéra Zahara Jolie-Pitt navrhla vlastnú kolekciu šperkov spolu so slávnym klenotníkom Robertom Procopom – zbierka Zahara. Rovnako ako jej matka, aj Zahara previedla všetky peniaze získané zo zbierky do domu Ruth Shelters so sídlom v Los Angeles. Táto nezisková pomoc pomáha poskytovať prechodné bývanie týraným ženám a deťom.

Tiež sa inšpiruje svojimi deťmi.

Robí všetko pre to, aby bola pre svoje milované deti najlepšou mamou. Keďže jej syn Maddox je ohromený lietadlami, naučila sa pilotovať skutočné lietadlo ! Chcela byť pre neho ako Superman v ženskej úlohe.

Čo najviac obdivuješ na Angelinu Jolie ? Zúčastnili ste sa niekedy na charitatívnych nadáciách? Podeľ sa s nami o tom v komentároch !

https://www.instagram.com/p/CCt2u6ZlhnX/

Zdroj: brightside.me

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights