back to top
sobota, 20 apríla, 2024

,,Bol to emocionálny a bolestivý boj“. Vieme, prečo sa niektoré ženy rozhodnú nedojčiť

,,Ide to bábätku dobre? Dokážem produkovať dostatok mlieka? Sú moje bradavky v poriadku? Bol to emotívny a bolestivý boj,“ zdieľala Angela Burzo vo svojom príspevku na Instagrame o dojčení. V tomto náročnom boji predsa žiadna mamička nie je sama. Niektoré ženy sa rozhodnú nedojčiť a my poznáme najčastejšie dôvody.

Podporujeme voľbu každej ženy v tom, čo chce alebo nechce robiť s jej telom. Boli sme však zvedaví a chceli sme sa dozvedieť niečo viac o tom, prečo sa niektoré matky rozhodnú kŕmiť svoje dieťa umelou výživou namiesto prirodzeného materského mlieka.

Žena alebo jej dieťa majú zdravotný problém.

“It Has Been an Emotional and Painful Struggle”. Why Some Women Choose Not to BreastfeedZdroj: kimkardashian / Instagram

Určité zdravotné ťažkosti môžu matke zabrániť v produkcii mlieka. Niektoré ženy majú obrátené alebo ploché bradavky, čo môže dojčenie sťažiť. Existujú novorodenci, ktorí dokonca odmietajú cmúľať prsník.

Je to pre ňu psychicky ťažké.

https://www.instagram.com/p/CDwri9tDH6r/?utm_source=ig_embed

Niektoré ženy pociťujú popôrodnú úzkosť alebo depresiu a dojčenie je pre ne príliš zdrvujúce. Iné sa môžu cítiť trápne či psychicky nepohodlne.

Jej dieťa to nedokáže.

“It Has Been an Emotional and Painful Struggle”. Why Some Women Choose Not to BreastfeedZdroj: burzolife / Instagram

Môže to byť spôsobené tým, že dieťa strávilo istý čas na novorodeneckej jednotke intenzívnej starostlivosti alebo mala sama matka komplikácie a v prvých dňoch po pôrode nebolo možné zaistiť dojčenie od matky.

Musí alebo chce sa vrátiť do práce.

Bez ohľadu na to, či je to jej vlastná voľba, alebo jednoducho musí živiť rodinu, jej rozhodnutie je úplne v poriadku. Bolo by veľmi ťažké dojčiť počas pracovných prestávok, nehovoriac o tom, že je veľmi nepravdepodobné, že si pracujúca mama nájde čas a priestor, kedy a kde by to stihla.

Chce mať svoje telo späť.

https://www.instagram.com/p/BxdX4-ZlfSP/?utm_source=ig_embed

Zdieľanie tela s iným človiečikom po dobu 9 mesiacov môže spôsobiť pocit, že už jej telo nie je jej vlastné. A potom, keď musí byť neustále pri novorodencovi, ktorý je pripravený na dojčenie takmer neustále, sa môže žena cítiť ako stroj.

,,V deviatom mesiaci tehotenstva som túžila mať svoje telo späť a odpočítavala som sekundy, kým bude opäť len moje. Keď som dojčila, stále to nebolo moje vlastné. Bola som jednoducho rozvoz jedla pokrytý mäsom,“ hovorí jedna mama, ktorá dojčila.

Chce mať viac času pre seba.

“It Has Been an Emotional and Painful Struggle”. Why Some Women Choose Not to BreastfeedZdroj: burzolife / Instagram

Ak sa žena rozhodne nedojčiť, je to rozhodnutie, ktoré by mal každý rešpektovať. Žiadny iný príbuzný však nemôže nahradiť matku.

Aké máte skúsenosti s dojčením? Dojčili ste alebo ste sa rozhodli, že to nie je pre vás to pravé?

Zdroj: brightside.me

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom...

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Newsletter

spot_img

Prečítaj si

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom...

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Takto vyzerala súťaž mužskej krásy v roku 1941. Pripravte sa na svalnatých mužov

Asi nikoho neprekvapí, že aj kulturistika sa za posledných...
spot_imgspot_img

Svetové predčasne narodené dieťa prekonalo 0% šancu na prežitie a tento rok oslávilo svoje tretie narodeniny.

Vtedy ste to ešte nevedeli, ale 6. júna 2020 sa Beth Hutchinsonová zapísala do histórie tým, že porodila predčasne narodené dieťa na svete. Táto novopečená...

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom internetu zdieľal so svojimi kolegami a tak sa mohla dostať až k nám. Otázku položili...

Žena necháva každú noc postieľku svojho dieťaťa pred vchodovými dverami. Všetkých prekvapila, keď vysvetlila dôvod tohto správania

Catherine Lucreová, matka a babička štyroch detí z Austrálie, necháva každý večer postieľku svojho dieťaťa vedľa. Takéto správanie vyvoláva u cudzích ľudí veľa otázok,...
Verified by MonsterInsights