sobota, 27 júla, 2024

Majiteľ zlatého retrievera s nadváhou požadoval veterinára, aby ho utratil. Našťastie ten odmietol

Nie je žiadnym tajomstvom, že psy milujú jedlo. Často prosia za stolom a kto by dokázal povedať „nie“ rozkošnému pohľadu šteniatka ? No a tento zlatý retriever sa v ničom nelíši. Kai bol predošlými majiteľmi veľmi vykŕmený.

Skončil s hmotnosťou asi 78 kg. To je oveľa viac, ako by mal vážiť zlatý retriever. Priemerná váha je okolo 45 kg. Nevedel sa normálne pohybovať, nie ešte robiť jednoduché úlohy, ktoré by mal každý pes zvládať, napríklad behať a hrať sa.

Kaiovi starí majitelia sa rozhodli ho utratiť,

ale veterinár odmietol a namiesto toho ho vzal do útulku. Čoskoro si ho adoptovala dobrosrdečná žena, ktorá mu zmenila život k lepšiemu.

Toto je Kai, keď vážil 78 kg

„Bol umiestnený do centra Misfits, Alberta Animal Rescue.“ Misfits je centrum pre záchranu malých miestnych zvierat, ktorá je založená výlučne na chove. „Spočiatku som Kaia iba podporovala, ale 26. decembra 2018 sa oficiálne pridal k našej rodine. Keď ho prijali, mal 78 kg a jeho pohyblivosť bola veľmi obmedzená. Teraz váži 30 kg a je zdravý a aktívny,“ uviedla jeho majiteľka Pam Heggie.

Jeho majiteľ si myslel, že je príliš obézny a vzal ho k veterinárovi, aby ho dal utratiť.

„Keď som sa prvýkrát stretla s Kaiom, úprimne som nemohla uveriť aký je veľký. Snažil sa robiť všetko ale bol veľmi udýchaný. Často sme ho museli zdvihnúť pomocou veľkej podložky, aby sme ho dostali na poschodie. Dostať ho do auta a vystúpiť z neho bolo také ťažké.

Úprimne som sa bála, že jedného dňa sa zobudím a on cez noci umrie počas spánku.

Od začiatku akoby chápal, že sa mu snažíme pomôcť. Spočiatku začal vodoliečbou, pretože veľmi kríval a ja som sa pri celej tej jeho váhe bála o jeho kĺby. Veterinárna klinika mala vodný bežecký pás a Kai tam chodil na terapiu raz týždenne počas 6 týždňov.

Naozaj mu to pomohlo s jeho výdržou. Potom sme mohli ísť do psieho parku. Chodili sme na prechádzky každý jeden deň. Edmonton, Alberta má veľmi chladné zimy, ale nevynechali sme ani jeden deň. Založila som mu stránku na Facebooku, aby sme boli motivovaní a zodpovední. Navyše je taký úžasný a všetci sa tešia z jeho odhodlania a pokroku.“

Veterinár odmietol splniť požiadavku majiteľa a namiesto toho ho vzal do útulku.

Moja najobľúbenejšia vec na Kaiovi je jeho bezstarostná osobnosť. Keby som si mohla vybrať pre mňa dokonalého psa, bola by to jeho osobnosť. Je zábavný, milujúci a veľmi pohodový. Proste miluje byť všade, kde som. Je to skutočne môj najlepší priateľ.“ Kai mal údajne 10 rokov, keď sa ho v marci 2018 vzdali, takže má teraz asi 12 rokov.

Čoskoro si ho adoptovala láskavá žena, ktorá sa rozhodla mu pomôcť a uzdraviť ho.

Zlatý retriever je jedným z najobľúbenejších plemien. Sú veľmi tolerantní k deťom, čo z nich robí dokonalého rodinného maznáčika. Sú veľmi inteligentní a milujúci, vďaka čomu sú vynikajúcimi terapeutickými psami. Sú tiež veľmi dobrí športovci a potrebujú veľa pohybu.

Zlatí retrieveri sa trénujú veľmi ľahko a sú známi svojou poslušnosťou a vernosťou. Retrívri zvyčajne vážia od 25 do 34 kg. Retrívri sú známi labužníci. Zvyčajne zjedia toľko, koľko im dáte, takže pri kŕmení musíte byť naozaj opatrní a zmerať im jedlo.

„Náš veterinár bol pre Kaia veľmi nápomocný.

Odporučil nám jedlo na chudnutie na predpis a tým sme ho kŕmili. Bol kŕmený, aby získal požadovanú váhu 34 kg. V skutočnosti teraz váži 30 kg a túto váhu si udržuje už viac ako rok. Ovocie a zelenina sú jediné odmeny, ktoré dostáva. Kai absolvoval vodoliečbu a každodenné prechádzky, aby schudol.

Rovnako ako ľudia. Spočiatku sme robili krátke prechádzky. Doslova 5 – 10 krokov trikrát denne. Keď sa zlepšila jeho výdrž, chodili sme na dlhšie a nie tak často. Teraz každý deň absolvujeme 30-60 minútovú prechádzku. Keď bol ťažší, miloval vodu. Myslím, že si chcel iba schladiť boľavé kĺby.

Kaiove najobľúbenejšie veci sú: chodiť do psieho parku a na výlety. Miluje jazdy autom a to, že je všade, kde som ja.“

Potom začal svoj program chudnutia.


Kaiova majiteľka Pam Heggie navštevovala veterinára, aby bol pod dohľadom.


Chodil vo vodnom kúpeli a krok po kroku chudol.


Kai bol čoskoro opäť zdravý a mohol robiť všetko, čo ostatní psi.

Po strate 45 kg sa Kai stal certifikovaným terapeutickým psom a začal robiť návštevy v nemocnici. Stále má veľa lásky, ktorú môže dať ľuďom, a to aj potom, čo s ním bolo tak zle zaobchádzané

Pam sa podelila o to, ako sa z Kai stal terapeutický pes.

„Kai je teraz certifikovaný terapeutický pes. Zatiaľ čo sme počas jeho chudnutia navštevovali psí park, boli to skutočne ľudia, ktorých miloval. Takže som sa rozhodla pokračovať v tom, aby sa z neho stal terapeutický pes. To nám trvalo asi 8 mesiacov.

Musel zložiť skúšky temperamentu, skúšky poslušnosti a potom vykonať skúšky ratifikácie. Bol hviezdou. Zasiahol do toho COVID, ale naším plánom je mať ho na letisku ako terapeutického psa. Až to situácia okolo COVID-u dovolí, dokončíme všetky papiere. Kai miluje byť terapeutickým psom a rád chodí do psieho parku.

Je najlepším cestovateľským partnerom. Miluje auto, letel v lietadle a bol tiež na trajekte. Rád cestuje a radi tiež chodíme za rodinou do národných parkov a Vancouveru. Je úžasný.“

Kai schudol ohromných 45 kg !

„Kai miluje ovocie a zeleninu. Nekŕmim ho maškrtami pre psov. Iba ovocím a zeleninou a samozrejme krmivom pre psov. Miluje mrkvu, brokolicu, čučoriedky, jahody, tekvicu, melón a je úplný blázon do banánov.“

Zdroj: www.boredpanda.com

Zdroj foto: youcandothiskai

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights