Počas 5-toch mesiacov nikto nemal záujem o drogovo závislé dieťatko. Sestrička urobila krok, ktorý dojal každého

Nájsť stabilný domov a milujúcu rodinu je pre adoptívne deti naozaj ťažký oriešok. Aj ked‘ tisícky z detí sa do adoptívnej rodiny dostanú, nemajú tam také životné podmienky, aké by naozaj potrebovali. Tento prípad však dokazuje opak. Malé dievčatko Gisele, sa narodilo v 29. týždni tehotenstva svojim drogovo závislým rodičom. Rodičia ho opustili a rozhodli sa vrátiť na ulicu a k drogám. Po pôrode to malo dievčatko veľmi ťažké, pretože sa narodilo o dosť skôr a lekári jej diagnostikovali novorodenecký abstinenčný syndróm, ako dôsledok opiátov v maternici.

Zdroj: Facebook/Liz Smith

Adopční pracovníci pre dievčatko prechystali osud, ktorý postretne väčšinu opustených detí a to ten, že sa mala dostať do pestúnskej starostlivosti, ktorá by jej nezaručovala láskyplný život. O dievčatko sa v nemocnici starala zdravotná sestrička – Liz Smithova. Liz nebolo dané, aby mala svoje vlastné deti a aj najpriek tomu, že mala 13 synovcov a neterí, žiadne z nich jej nedokázalo nahradiť vlastné dieťa. Práve preto sa rozhodla, že malej Gisele poskytne milujúci domov.

Zdroj: Facebook/Liz Smith

Aj ked‘ mnoho ľudí Liz od tohto veľkorysého činu odhováralo, ona bola rozhodnutá a cítila, že im dvom bol spoločný život predurčený. Bola veľmi šťastná, ked‘ stretla krásne modrooké dievčatko v nemocnici Franciscan Children’s, kde pracovala. Po tom, čo sa dozvedela, že dievčatko tam bolo samé celých 5 mesiacov, rozhodla sa už na dobro. Chodievala k nej každý deň a dávala jej lásku, aby mohli byť čím skôr spolu doma.

Zdroj: Facebook/Liz Smith

Lizina láska malému dievčatku veľmi pomohla. Po tom, čo si ju vzala najprv do pestúnskej starostlivosti, sa jej zdravotný stav rapídne zlepšil, aj napriek tomu, že v nemocnici sa o ňu starali naozaj príkladne. V októbri 2018 sa ich život navždy zmenil. 45-ročná Liz si v ten deň svoju dcérku adoptovala.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Počas 5-toch mesiacov nikto nemal záujem o drogovo závislé dieťatko. Sestrička urobila krok, ktorý dojal každého”