Pre Bratislavský kraj prísnejšie opatrenia. Za ich porušenie hrozí pokuta až 20 000€!

Od prvého októbra sa dostanú do platnosti oveľa prísnejšie opatrenia. Avšak zvrat nastal v červených regiónoch, kde tieto opatrenia začnú platiť už od dnes. Jedná sa tak o celý Bratislavský kraj (okresy Bratislava, Malacky, Senec a Pezinok), kde počnúc dnešným dňom platia nové opatrenia týkajúce sa hromadných podujatí. Maximálna účasť sa tak podstatne znížila, budú sa skôr zatvárať aj reštaurácie či bary a pre tých, ktorí obmedzenia porušia hrozí mastná pokuta!

Pozor na pokutu

Dnešným dňom (14. september) sa v Bratislavskom kraji obmedzuje počet ľudí na svadbách na 30 ľudí. Čo sa týka iných hromadných podujatí, napríklad športových či kultúrnych, maximálny počet ľudí v interiéri sa skresal na 50 ľudí a v exteriéri na 100 ľudí. Medzi 23:00 a 6:00 nemôžu byť dokonca otvorené ani bary, reštaurácie či diskotéky. Tieto obmedzenia tak naozaj obmedzujú šport a kultúru, ktorej hrozia dokonca pokutou za porušenie nariadení až do výšky 20 000 €!

 

Fotobanka s bezplatnými fotkami na tému bankovky, bohatstvo, detailný záber

Zdroj: pexels.com

 

Niekde sa to vymyká spod kontroly

“Takže musíme sa inšpirovať od tých krajín, kde to naozaj funguje a kde tú koronavírusovú infekciu dali pod kontrolu a nie od krajín, ktoré idú rapídne hore a zdá sa, že to nebudú zvládať v ďalších týždňoch,” prizvukuje Krajčí a pozdvihuje aj opatrenia v Poľsku, kde sa kapacita účastníkov drží rovnako na počte 50. V Rakúsku či v Česku sa to podľa neho všetko vymýka spod kontroly. Je to založené na fakte, že aj pri súčasnej a nie veľmi priaznivej situácii v Česku môže pri profesionálnej produkcii byť prítomných 500 sediacich divákov. V Rakúsku je toto číslo mnohonásobne väčšie a to až 1500 divákov.

 

Minister Krajčí však priznáva aj to, že sa opatrenia môžu lokálne zmierniť na základe rozhodnutí regionálnych hygienikov. “Ten regionálny hygienik, pokiaľ posudzuje jedno, druhé, tretie podujatie a vie dobre nastaviť protiepidemické opatrenia, tak si myslím, že mal by mať tú možnosť dovoliť možno aj vyššiu účasť,” dodal na záver minister zdravotníctva. 

 

Nové opatrenia vlády: Slovákom hrozí pokuta 20 000 €!

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Pre Bratislavský kraj prísnejšie opatrenia. Za ich porušenie hrozí pokuta až 20 000€!”