sobota, 27 júla, 2024

9 súkromných tém, o ktorých by sme nemali diskutovať s vašimi rodičmi

Aj keď sa rodina o váš život zaujíma, nemusí to vždy znamenať, že s nimi musíte diskutovať o každej téme. Niektoré veci sa môžu zdať nevinné, ale v skutočnosti by mohli predstavovať riziko poškodenia vzťahov s vašimi blízkymi. Nevinný rozhovor by mohol dospieť až do sporu.

Preto je dôležité niekedy neprechádzať za čiaru a nepodeliť sa so všetkými informáciami so svojimi príbuznými.

Aj keď existuje niekoľko tém, ktorým je najlepšie sa vyhnúť, neznamená to, že by ste nemali so svojou rodinou komunikovať o problémoch alebo sa vyhýbať rozhovorom s nimi.

1. Vaše budúce plány.

Zdieľanie budúcich cieľov s blízkymi. Môže to náš mozog oklamať a bude si myslieť, že sme ich už dosiahli, aj keď to tak nie je. To nás vedie k tomu, aby sme vynaložili menej úsilia na to, čo chceme dosiahnuť. Podeliť sa so svojou rodinou o presné plány do budúcnosti nie je zlé. Nemali by sme sa však zmieňovať o všetkých detailoch.

2. Problémy vo vašom vzťahu.

Dať rodine vedieť, že máte nejaké menšie problémy, zvyčajne nie je na škodu. Ale keď začnete hovoriť o podrobnostiach a odhaľovať všetky negatívne vecí, ktoré si myslíte a cítite, tak to by mohlo neskôr viesť k problémom. Členovia vašej rodiny nezdieľajú s vaším partnerom rovnaké puto ako vy. Môžu sa tak začať starať do vášho vzťahu a pochybovať o vašej polovičke a byť voči nej podozrievavý.

3. Koľko zarábate a vaše financie.

Ak si zarábate peniaze sami, potom môže byť dobrý nápad iba uviesť priemernú ročnú sumu. Vaša rodina nemusí vedieť o každom cente, ktorý zarobíte. Ak sa vyskytnú nejaké finančné problémy alebo zvýšenia je lepšie neuvádzať príliš veľa podrobností. Témy ako sú peniaze, môžu rodičov znepokojovať a spôsobiť, že vám začnú zbytočne radiť, ako peniaze spravovať. Tento stav môže viesť k nezhodám a hádkam.

4. Tajomstvá o vás a ostatných.

Klebetenie by sa pre mnohých z nás mohlo javiť ako neškodná činnosť, najmä pred blízkymi členmi rodiny. Ale bez ohľadu na to, ako veľmi im dôverujete, vždy existuje šanca, že niekto informáciu prezradí. To môže mať na vás negatívny vplyv a môže to narušiť vaše vzťahy s ostatnými priateľmi a vzdialenými členmi rodiny.

5. Vaše plány mať deti.

Vaši rodičia môžu chcieť vnúčatá a neustále sa vás pýtať, kedy chcete mať deti. Pamätajte však, že vy ste ten, kto si nakoniec vyberie kedy je ten správny čas. Aby sa zabránilo nedorozumeniam alebo dokonca hádkam je niekedy lepšie sa tejto téme vyhnúť. Alebo aspoň neposkytovať priveľa informácií o vašich plánoch.

6. Odhalenie, že vás v minulosti niečo nahnevalo.

Vyťahovať veci, ktoré sa vám stali v minulosti, nie je vždy najlepší nápad. Najmä ak vás tieto spomienky prinútia znova si spomenúť na nepríjemný zážitok. Ak sa budete k tejto téme vracať, môže sa problém opäť dostať na povrch a spôsobiť problémy. Mali by ste nájsť odpustenie.

7. Vaše chyby.

Niektoré drobné chyby sa dajú odhaliť, ale pokiaľ ide o veľké zlyhania, niekedy môže byť lepšie uchovať ich v tajnosti. Dôvod je ten, že to môže spôsobiť, že sa vaši rodičia o vás budú báť a budú chcieť pomôcť situáciu zlepšiť. Nemôžu však vyriešiť všetko. V skutočnosti to nemusia robiť za vás. Vo väčšine prípadov sa môžete pokúsiť vytvoriť si svoj vlastný duševný stav bez toho, aby ste k nim bežali o pomoc.

8. Vaša viera a veci, ktoré sa vám páčia.

Náboženstvo, politika a názory na tento svet, týmto chúlostivým témam sa treba niekedy vyhnúť a to aj u členov rodiny. Niekedy, keď ľudia počujú opačné názory je pre nich ťažké ovládnuť sa a chcú presadiť svoju vieru. To by sa mohlo zmeniť na obrovský spor a mohlo by to dokonca pokaziť váš vzťah s nimi.

9. Vaša presná poloha.

Keď ste boli ešte dieťa, bolo prirodzené, že vaša mama neustále sledovala kde ste. Keď sa stanete dospelým, už to nie je potrebné. Ak vás vaši rodičia príliš chránia, musíte sa s nimi porozprávať a vysvetliť im, že to narúša váš osobný priestor.

Ako často sa obraciate na rodinu so žiadosťou o radu ?

Zdroj: www.brightside.me
Zdroj foto: www.brightside.me

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights