Banáš prehovoril: ,, Ak Váš hlavný hygienik s očividnou nadváhou presviedča ľudí o zdraví, ťažko mu niekto uverí.”

K aktuálnej situácií sa okrem odborníkov a vlády vyjadrujú aj známe osobnosti. V posledných dňoch verejnosťou zarezonovala najmä reakcia Jozefa Banáša, slovenského diplomata, scenáristu a otca jednej z najtalentovanejších slovenských moderátoriek – Adely Vinczeovej.

Ten sa ohľadom nových opatrení a celkového dopadu koronavírusu

na Slovenku vyjadril veľmi kriticky. Kritiku namieril najmä na premiére Igora Matoviča.

Jozef Banáš svoj príspevok začal slovami o získaní dôvery Slovákov: „To sa dá dvomi spôsobmi – ísť osobným príkladom a vysvetľovať. Odpovedať na otázky.

Osobný príklad spočíva v skromnosti, pokore a slušnosti. O to viac, keď je zrejmé, že Vaša politická sila je v skutočnosti podstatne nižšia ako si myslíte, pretože väčšina hlasov OĽaNO nebola z presvedčenia, ale zo zúfalstva.” Podľa diplomata by sa mala vláda snažiť vyhýbať chybám, no tej aktuálnej vláde sa to nedarí: ,,Vrieskaním a nadávaním iba ľudí nase*iete (citoval som Vás) a budú sa správať presne opačne ako chcete.” 

https://www.facebook.com/banas.jozo/photos/a.353073324805239/3078883908890820

Kritikou nešetril ani na osobu hlavného hygienika SR: „Prepáčte, nechcem byť osobný, ale ak Váš hlavný hygienik s očividnou nadváhou presviedča ľudí o zdraví, ťažko mu niekto uverí.” Banáš sa vyjadril aj ku kauze posledných dní, kedy sa výživový poradca, Igor Bukovský, vyjadril o budovaní prirodzenej imunity: ,,

Namiesto toho, aby ste povzbudili MUDr. Bukovského v jeho úsilí posilňovať prirodzenú imunitu, nazvete ho bláznom a osočíte jedného z mála slovenských lekárov, ktorí sa zaujímajú v prvom rade o zdravie človeka a až potom o jeho choroby….

Ale ešte som od Vás a od Vašich odborníkov, na rozdiel od Bukovského (okamžite by som ho povolal do krízového štábu), nepočul, aby ste ľudí vyzvali k tomu zásadnému opatreniu – k zdravému životnému spôsobu, k posilňovaniu svojej imunity! Toto je základné opatrenie, ktoré by ste mali ľuďom poradiť.”

Podľa Banáša by mala vláda zdôrazňovať aj čísla úmrtí na ostatné choroby: ,,Ak nás budete presviedčať, že vo svete umrelo na Covid 988.000 ľudí za sedem mesiacov, tak Vám odkazujem, aby ste si ťukli do gúglu, kde nájdete informáciu, že za ten istý čas umrelo vo svete 20,580 miliónov ľudí na iné diagnózy.

Predstavte si, že by hlásateľka televízie povedala: Dnes umrel na Slovensku na Covid jeden človek, na ostatné diagnózy umrelo 145 ľudí. V tej chvíli je po strachu!”

https://www.facebook.com/banas.jozo/photos/a.353073324805239/3070099369769274

V liste premiérovi, okrem vyššie spomenutej kritiky, stáli aj tieto slová: ,,Na Slovensku je k dnešnému dňu 8.048 pozitívnych prípadov, z nich sa 4036 uzdravilo. Ako sa títo ľudia uzdravili?

Nepočul som, že by boli dajaké lieky na kovid, takže sa zrejme vyliečili na základe prirodzenej imunity. V tom prípade by som očakával, že Vy a lekári budú ľudí vyzývať k tomu, aby sa správali zodpovedne.“ 

Svoj otvorený list, venovaný premiérovi zakončil slovami, že psou povinnosťou vlády je to, aby sa starali o to, aby boli ľudia zdraví a nie vystrašení. Premiéra taktiež vyzval: ,,Keď máte Boha pri sebe, presvedčte nás a budeme vás rešpektovať!“

https://www.facebook.com/banas.jozo/photos/a.353073324805239/2857203087725571

Zdroj: Facebook/Jozef Banáš

Zdroj: hitky.sk

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Banáš prehovoril: ,, Ak Váš hlavný hygienik s očividnou nadváhou presviedča ľudí o zdraví, ťažko mu niekto uverí.””