Bude plošné testovanie povinné? Prezidentke sa tento nápad nepozdáva no koalícia sa už rozhodla!

Určite Vám v posledných dňoch neušla informácia týkajúca sa plošného testovania Slovákov na ochorenie Covid-19. Premiér Igor Matovič prezentoval nápad plošného testovania no akosi sa toto slovo dostalo neskoro k prezidentke Čaputovej.

Tá však nemá za potrebu momentálne riešiť osobné spory a tak na stretnutí Bezpečnostnej rady mali prísť na spoločnú odpoveď či bude plošné testovanie povinné a aké sankcie hrozia ak sa testov niekto nezúčastní.

Dozvedela sa o tom neskoro

„Nesprávny krok aj v tom zmysle, že skôr ako hlava štátu a hlavná veliteľka ozbrojených síl bola informovaná premiérka inej krajiny Európskej únie.

Konštatujem to ako fakt, bez toho, že by som si z toho vyvodzovala osobné zranenia. Teraz je dôležitý konštruktívny postoj, nie osobné spory. Verím, že si to s pánom premiérom vysvetlíme,“ nechala sa počuť Čaputová. Vyjadrila tak aj svoj názor, že testovanie by nemalo byť povinné a už vôbec nie sankciované.

Zatiaľ sa však úplne nevyjadrila či je pre alebo proti samotnému testovaniu.

https://www.facebook.com/zcaputova/photos/a.861261877415131/1556201741254471/

 

Môjmu názoru musí predchádzať poznanie

Všetko si tak vydiskutuje na stretnutí Bezpečnostnej rady, kde chce získať všetky informácie o celom koncepte. No podľa dobre informovaných zdrojov portálu aktuality.sk už koalícia dospela k rozhodnutiu. Testovanie by tak nemalo byť povinné a teda, že bude dobrovoľné no ešte nie je vyriešená otázka odmeňovania či sankcií. „Pozitívna motivácia je niečo, čo môže fungovať. Určite je to vhodnejší nástroj ako hrozba sankciou,” vyjadrila sa pre Denník N prezidentka Zuzana Čaputová.

https://www.facebook.com/zcaputova/posts/1555963504611628

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Bude plošné testovanie povinné? Prezidentke sa tento nápad nepozdáva no koalícia sa už rozhodla!”