Čína otestovala za päť dní celé 9 miliónové mesto Qingdao

Mesto Qingdao v Číne sa za neuveriteľných päť dní rozhodlo otestovať všetkých obyvateľov, ktorý je tam viac ako deväť miliónov. Mesto sa tak rozhodlo po objavení 12 nových prípadov v miestnej nemocnici. Rozhodnutie sa začalo realizovať už na nasledujúci deň.

Podľa MailOnline bol prvý zistený prípad v nedeľu a už v pondelok bolo otestovaných 140 000 zamestnancov, pacientov nemocnice. Testy vykonávajú provizórne lekárske centrá, ktoré pracujú 16 hodín denne – od 7:00 do 23:00. Mesto následne informovalo o šiestich nových prípadoch Covid-19 a šiestich asymptomatických prípadoch, pričom väčšina z nich sa týkala len nemocnice Qingdao. Podľa Al-Džazíry, Národnej komisie pre zdravie (NHC), pevninská Čína potvrdila 11. októbra 21 prípadov Covid-19.

Minulý mesiac sa však počet obetí na koronavírus vyšplhal až na milión ľudí. Údaje pochádzajú z Coronavirus Resource Center na Univerzite Johnsa Hopkinsa. Odkedy bol koncom minulého roka COVID-19 objavený v čínskom Wu-chane, vírus sa rozšíril po celom svete a spôsobil ekonomickú a sociálnu krízu. Reportéri a odborníci z The New York Times sa domnievajú, že skutočný počet ľudí, ktorí zomreli na dôsledky COVID-19, môže byť oveľa vyšší.

Spojené kráľovstvo začalo sprísňovať obmedzenia už začiatkom októbra. Oznámil to predseda vlády Boris Johnson. Predseda vlády vtedy hovoril o zatvorení krčiem, barov, telocviční a stávkových kancelárií až na šesť mesiacov. Od začiaku avizoval, že reštaurácie, školy a univerzity zostanú otvorené. Lídri Liverpoolu o opatreniach vtedy prezradili: ,,Vláda rozhodla, že pre región mesta Liverpool budú platiť viac než potrebné opatrenia a uzávierky.“

Zdroj: ladbible.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Čína otestovala za päť dní celé 9 miliónové mesto Qingdao”