sobota, 27 júla, 2024

Freddie Mercury bol človek s veľkým srdcom. Potvrdil to aj Elton John vo svojej knihe!

Freddieho Mercuryho si všetci pamätáme ako rockovú legendu a hlavne pre jeho neuveriteľne úžasné vystúpenia s kapelou Queen. No tento výstredný spevák odišiel do speváckeho neba priskoro v roku 1991. Spevák tak dlhé roky bojoval s AIDS a osudným mu bola bronchopneumónia (zápal pľúc a priedušiek), ktorá tak skomplikovala priebeh tejto vážnej choroby.

Vo svojej knihe Love is the Cure: On Life, Loss, and the End of AIDS, si na Freddieho posledné dni zaspomínal jeho kamarát Elton John.

 

Príbeh z knihy Eltona Johna iba ukazuje to aké mal Freddie Mercury veľké srdce. Aj počas jeho posledných dní myslel viac na druhých ako sám na seba…

https://www.instagram.com/p/B58hJyQoyd9/

 

Nedal to na sebe vedieť

Freddie verejne neoznámil, že má AIDS až do dňa pred jeho smrťou v roku 1991. Aj napriek tomu, že na pódiu bol výstredný – proste delová strela ako Bowie a Jagger – no mimo pódia bol skôr veľmi tichý. No Freddie mi o tom, že má AIDS povedal deň po tom ako mu ho diagnostikovali v roku 1987. Šokovalo ma to. Videl som čo táto choroba spôsobila mnohým mojim priateľom. Presne som vedel čo to spraví s Freddiem. Vedel to aj on.

Vedel, že ho čaká smrť, bolestivá smrť. No aj napriek tomu bol Freddie nesmierne odvážny. Stále sa objavoval na verejnosti, stále vystupoval so skupinou Queen, stále vtipkoval a stále bol neuveriteľne a nesmierne štedrý človek akým vždy býval.

https://www.instagram.com/p/CFKVXhslQeB/

https://www.instagram.com/p/B6Df6TOFOhb/

 

Keď sa koncom 80. rokov a začiatkom 90. rokov 20. storočia jeho stav zhoršoval, bolo to pre mňa až príliš na to aby som to zvládol. Zlomilo mi srdce vidieť toto svetlo sveta, ktoré ničí AIDS. Na konci už bolo jeho telo pokryté Kaposiho sarkómami. Bol už takmer nevidiaci. Bol tak slabý, že už nedokázal ani stáť.

https://www.instagram.com/p/B6_SCL4oSk8/

 

Posledný dar

Vo všetkej úcte mal Freddie svoje posledné dni stráviť tým aby sa staral o svoje vlastné pohodlie. No on taký proste nebol. On naozaj žil pre druhých. Freddie odišiel z tohto sveta 24. novembra 1991 a týždne po jeho pohrebe som stále smútil. Na Prvý sviatok Vianočný som zistil, že mi v poslednej vôli niečo Freddie nezištne zanechal. Bol som úplne skľúčený, keď sa zrazu objavil kamarát pred mojimi dverami a podal mi niečo zabalené v látke. Otvoril som si to a bola tam maľba od jedného z mojich najobľúbenejších umelcov, bol od britského maliara Henryho Scotta Tuke. Freddie mi tam nechal aj odkaz. Ešte dávno sme si pre seba navzájom vymysleli prezývky, také naše alter egá. Ja som bol Sharon a on bol Melina. Na odkaze sa písalo “Milá Sharon, myslela som si, že sa ti to bude páčiť. Z láskou, Melina. Veselé Vianoce.”

https://www.instagram.com/p/CBf-3QDjH7b/

 

Mal som 44 rokov a ovládol ma plač a plakal som ako malé dieťa. Bol to úžasný muž, ktorý umieral dôsledkom ochorenia AIDS a počas jeho posledných dní sa mu akosi podarilo nájsť úžasný vianočný darček pre mňa. Síce bol tento moment smutný no často je to ten moment, na ktorý si spomeniem keď na Freddieho spomínam, pretože to zachytáva aký mal ten muž charakter. Aj po jeho smrti mi to vždy pripomína to čo ho robilo tak výnimočným.

https://www.instagram.com/p/B6dRXMZFeWC/

zdroj: boredpanda.com 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights