sobota, 27 júla, 2024

“Ja som unavená z Vás!”: Status slovenskej rozhorčenej lekárky Vám snáď otvorí oči!

Lekári a zdravotnícky personál vždy pracujú na plné obrátky. S príchodom pandémie sa ich pracovné tempo ešte viac zrýchlilo. Mnoho z nich muselo zaujať novú pracovnú pozíciu na infekčných oddeleniach aby sa zabránilo nedostatku personálu pri naplnených kapacitách.

Práca v takýchto podmienkach je opäť o niečo náročnejšia a ešte viac únavná. Nemocnica sa stala ich druhým domovom a svoje ratolesti musia zveriť do starostlivosti známych či rodiny ak vôbec takúto možnosť majú.

Zatváranie škôl tak pracovne vyťaženým rodičom situácii ešte zhoršujú. Najviac však vie naštvať ak ľudia ich prácu spochybňujú. Slovenskej lekárke už tak došla trpezlivosť a Slovákom tak poslala prostredníctvom Facebooku ostrý odkaz!

Nemá normálny rodinný život

“Mám jeden odkaz pre všetkých, ktorí už sú unavení z nosenia rúšok a z covidu: JA SOM UNAVENÁ Z VÁS !!!!!!!!! Skúste sa na všetko, čo tak dramaticky komentujete zamyslieť aj z pohľadu iných ľudí, ktorí sú do celej situácie zakomponovaní omnoho viac ako len divák a poslucháč zvonku,” napísala v úvode.

Popísala tak aj svoju osobnú skúsenosť s tým, že momentálne pracovné tempo nie je zlúčiteľné “s normálnym rodinným životom”.

 

Man Wearing Blue Scrub Suit and Mask Sitting on Bench

Zdroj: pexels.com

 

Deti sa nevedia dočkať mamy

Danka nemá svoje deti už tretí týždeň doma, keďže je častejšie v práci, za čo je veľmi vďačná no vie, že nie každý má takúto možnosť. Srdce jej trhá, keď vie, že jej deti už odpočítavajú dni kedy sa opäť stretnú s mamou. O to viac ju trápi fakt, že pandemická situácia sa zhoršuje a preto sa ich odlúčenie musí opäť predĺžiť. Rovnaké to majú aj jej kolegyne, ktoré zažívajú podobné situácie.

Zmienila sa tak o tom, že syn jej kolegyne spravil prezentáciu o koronavíruse: “Ako som prišiel o mamu”, keďže trávi veľa času v práci.

 

Little sad girl with boy using smartphone

Zdroj: pexels.com

 

Už sú unavení z konšpirátorov

“Verte mi, toto sú momenty, z ktorých sme právom unavení…Unavení sme z toho, že ľudia, ktorí nemajú ani len predstavu, čo za všetkým týmto je, kritizujú, šíria hoaxy, všetko zľahčujú… unavení z ľudí, ktorí si v lete užívali more, kým my sme trávili slnečné dni v prehriatom labáku…ale toto všetko zľahčovanie je len do momentu, kedy sa to netýka priamo ich, alebo niekoho z ich blízkych…chrípočka, výmysel a podobné prívlastky, kým nepríde správa alebo telefonát, že ste boli v kontakte… následne nastane panika… ale prečo, veď je to len chrípočka ???!!!”

atakuje konšpirátorov a nezodpovedných ľudí. Nesťažuje tak na množstvo práce ale práve na ľudí, ktorí ich drinu spochybňujú a všetko berú na ľahkú váhu.

 

Young troubled woman using laptop at home

Zdroj: pexels.com

 

Aj oni sú len ľudia

Poukazuje aj na to, že sú prepracovaní a takto sa ľahšie robia aj chyby ako napríklad, že niekomu príde SMS aj keď sa nedal otestovať. Personál tak pracuje s nespočetným množstvom údajov od rodných čísiel cez e-maily až po telefónne čísla. Človek je tvor omylný a preto sa stáva, že sa niekedy podarí aj nejaký ten preklep. Čo sa týka nosenia rúšok, podotkla aj fakt, že lekársky biely plášť nie je magický a aj lekári tak trpia chronickými, autoimúnnymi či inými vrodenými ochoreniami. Preto prácou v prvej línii vystavujú aj seba veľkému riziku no aj napriek tomu svoju prácu vykonávajú.

 

Crop doctor with stethoscope preparing for surgery in hospital

Zdroj: pexels.com

 

Nosenie rúšok neobmedzuje slobodu

“Na záver zdieľam slová, ktoré som dnes čítala a plne sa s nimi stotožňujem…

Nosením rúšok sa nemeria naša sloboda. Tak ako sa sloboda nemeria barlami, ochranným odevom hasičov, alebo chemoterapiou pre vážne chorého človeka.

Lekár ktorý vás ošetruje a nasadí si rúško nevyjadruje tým, že je liberál alebo ustráchaná ovca – chráni vás aj seba, navyše ochrana vášho zdravia je vaše právo.

Nosením rúška sa ale môže merať vaša inteligencia a schopnosť chápať elementárne vedecké fakty. Alebo zodpovednosť. Politický postoj alebo svetonázor robia z rúšok len ľudia ktorým ide len o seba,” ukončila svoj rozhorčený status.

 

Celý status si môžete prečítať tu:

https://www.facebook.com/danka.lukacova.9/posts/10158571982342068

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights