sobota, 27 júla, 2024

“Nebyť tehotná, vypijem fľašu prosecca.”: Erika Mokrý, ktorá prekonala rakovinu čaká s manželom prvého potomka!

Pamätáte si ešte na príbeh Eriky Mokrý, Slovenky žijúcej vo Francúzsku, ktorá prekonala rakovinu? Tak ako aj vyhratý boj so zákernou chorobou si pre Eriku život pripravil ďalšiu pozitívnu správu. Na svojom blogu totiž priznala, že je tehotná!

Jej blog Tak trocha inak je naozaj tak trocha iný a celý príbeh o tom ako sa to dozvedela je naozaj napísaný humorným štýlom. V tomto článku zistíte aj to aké zlé správy sa v spojení s jej tehotenstvom dozvedela. A veru, že jej to jedno nebolo! 

 

Som tehotná!

“Môj prvotný šok z očúraného testu, vystriedal po zavedení intravaginálnej sondy zvláštny pokoj a radosť. Samozrejme, nie z jej zavedenia, ale z tej malej guličky, ktorú som na monitore videla. S vytlačenou fotkou a prvým regulérnym receptom na odber krvi pre tehotnú som dokráčala domov,” opísala prvotné pocity Erika.

Premohol ju neopísateľný pocit radosti z toho čo mnohý považovali alebo definovali ako nemožné. “Ako hovorí môj manžel, začala mať z brucha domček. Zatiaľ s plochou strechou, ale domček,” dodala.

 

https://www.instagram.com/p/CEzhS_BnjBD/

 

Po prvotnej radosti prišla šokujúca správa

Keď pred ďalšou plánovanou kontrolov navštívila laboratórium, kde si pravidelne dáva brať krv, boli z nálepky “tehotná” veľmi natešení. Najväčšiu radosť mal podľa nej asi hlavný biológ, ktorý ju za celý čas jej onkologickej liečby nevidel no teraz jej prišiel osobne zagratulovať.

No nasledujúcich pár dní sa nanešťastia videli viac než dosť. “Na hrubo vyznačené hodnoty s textom “začínajúca toxoplazmóza”. Podtex uvádzal, že vzhľadom na prebiehajúce tehotenstvo sa odporuča kontrolný odber o 3 týždne. A ten zvyšok som si cez slzy už ani nedočítala,” píše Erika o e-maile z výsledkami krvných testov, ktoré ju nepotešili.

 

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Erika Mokrý (@tak_trocha_inak),

O komplikáciách sa dozvedela na internete

Vtedy začala mať Erika ozaj obavy a urobila to najhoršie čo mohla, začala googliť. “Infekcia v 1. trimestri tehotenstva spôsobuje odumretie plodu a potrat alebo aj ťažké vrodené chyby s poškodením očí, mozgu, pôrod mŕtveho dieťaťa,” prečítala si krížom krážom po internete.

A to určite nechce čítať žiadna budúca mamička a už vôbec nie taká, ktorú život skúšal už dosť. Nakoniec však našla “svetlo na konci tunela”, keď si otvorila notoricky známu stránku Modrý koník, ktorej sa spočiatku vyhýbala. “Fakt vážne, ten mnohými (vrátane mňa) zatracovaný portál a matky na ňom mi zrazu dal nádej, že ono to môže byť všetko aj tak trocha inak,” opisuje prekvapená Erika.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Erika Mokrý (@tak_trocha_inak),

Nemusí sa báť

“Vedela som, že mať toxoplazmózu v tehotenstve nie je super, no nie je to ani výnimočné. A vedela som dokonca aj to, že ja tu toxoplazmózu mať nemusím. Že tak ako písali na koňovi, môžu to byť falošne pozitívne výsledky,” skonštatovala svoj prieskum na Modrom koníkovi. No a tak ako sa o tom dočítala tak sa aj stalo a aj hlavný biológ tvrdil, že sa môže jednať o falošnú pozitivitu. Snažil sa jej vysvetliť, že paniku je na 90% zbytočná. No zvyšných 10% pochybností ostalo v nej a vyťažené laboratórium, ktoré nevedelo dodať výsledky načas v nej neistotu a strach prehlbovali. Nakoniec však prišiel vytúžený telefonát!

https://www.instagram.com/p/CFfRk8vHvNU/

 

Všetko bolo nakoniec v poriadku

Po telefonáte jej ale spadol kameň zo srdca, keďže jej oznámili, že antigény, ktoré vo výsledkoch narobili šarapatu sú iba nejaké čudné alebo odborne povedané nešpecifické. “Nebyť tehotná, vypijem fľašu prosecca. Byť tehotná, ponúkla som ju radšej mužovi a sebe som naliala čistú vodu. Na radosť, vďaku, na mňa a na Trapka, ale hlavne na nášho Gramíka. Lebo tak sme ho začali volať. Predsa len, s tými jeho pár gramami Kilečko byť ešte nemohol,” skonštatovala dobré správy na záver. 

 

Už si skúšajú rodičovské povinnosti:

https://www.instagram.com/p/CFkbameH8yA/

 

Erike a bábätku tak prajeme veľa zdravia a žiadne ďalšie komplikácie. Nech ho už môže čím skôr držať aj s manželom v náručí. Z celého srdca gratulujeme!

zdroj: https://www.taktrochainak.sk/

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights