sobota, 27 júla, 2024

Podľa štúdii TENTO vitamín znižuje riziko nákazy a zhoršeného priebehu koronavírusu, tvrdí minister Milan Krajniak

Pred nakazením sa máme chrániť dodržiavaním odstupov, nosením rúška, častým umývaním či dezinfikovaním rúk a dotykových plôch aj vyhýbaniu sa kontaktu z ľuďmi ak to nie je nevyhnuté.

Okrem iného môžeme posilňovať našu imunitu športom, zdravým stravovaním či dopĺňaním vitamínov, ktoré imunitu posilnia. Tie môžeme prijímať prirodzene z pestrej stravy alebo z vitamínov voľne dostupných v lekárňach.

Určite väčšina z nás má doma v skrinke celaskon ale zásoby vitamínov by ste mali v týchto mesiacov doplniť.

Na svojom Facebooku pridal minister práce Milan Krajniak video, v ktorom pozdvihuje potrebu a účinnosť vitamínu D3. “Vitamín D3, ktorý v dávkach 800 až 1000 jednotiek denne môže veľmi preventívne napomôcť k tomu aby sa človek nenakazil Covidom a ak sa už nakazí, podľa všetkých štúdií, má oveľa lepší priebeh ako tí, ktorí nemajú dostatok vitamínu D3,” vysvetlil Krajniak. Vyzdvihol teda aj jeho potrebu v týchto mesiacoch, keďže vitamín D3 sa dá získať prirodzene z pobytu na slnku.

White Clouds on Sky

Zdroj: pexels.com

Letné a slnečné dni sú už dávno preč, na Slovensku platí zákaz vychádzania až na zopár výnimiek. Ako príklad v tom čase Krajniak udal klientov DSS, ktorí sú prevažne v interiéri.

V zime ten slnečný svit ako vidíme už všetci na Slovensku je oveľa oveľa menší ako v letnom období,” prizvukuje. Doplnil aj fakt, že jedna tobolka vitamínu D3 stojí v prepočte približne 12 centov. Svoje tvrdenia tak podložil štúdiami, ktoré vychádzajú z USA, Veľkej Británie a Izraela.

 

Ilustračné foto

Zdroj: pixabay.com

 

Celé video si môžete pozrieť tu:

⚠️TOTO JE NAJDÔLEŽITEJŠIA SPRÁVA DŇA⚠️

⚠️TOTO JE NAJDÔLEŽITEJŠIA SPRÁVA DŇA⚠️

Vitamín D3 môže veľmi pomôcť, aby sa človek nenakazil s COVID-19 a ak sa už nakazil, mal lepší priebeh ochorenia oproti ľuďom, ktorí majú nedostatok vitamínu D3. Potvrdzujú to štúdie napríklad z USA, Veľkej Británie či Izraela.

Doteraz sme mohli získať vitamín D3 pobytom na Slnku. V tieto dni, keď sme viac v interiéroch, je dôležité si tento vitamín dopĺňať. Jedna tobolka vitamínu stojí približne 12 centov. To je malá cena za to, že výrazne zvýšite svoje šance voči ochoreniu COVID-19. Treba to užívať spolu s jedlom, aby sa D3 mohol vstrebať do organizmu.

Toto je jednoznačne najdôležitejšia správa dňa. Čím viac ju nazdieľate medzi svojich známych, tým viac aj vy osobne pomôžete v boji proti tejto pliage. Veľmi pekne vám vopred ďakujem.

MOR HU, KORONU!

Uverejnil používateľ Milan Krajniak Piatok 16. októbra 2020

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights