sobota, 27 júla, 2024

“Sú to Božie deti!”: Pápež František sa vyjadril o registrovaných partnerstvách homosexuálov.

K registrovaným partnerstvám homosexuálov a k homosexualite všeobecne sa katolícka cirkev stavia negatívne. Mnohí pobožnejší rodičia homosexuálov svoje deti odsúdili a zanevreli na nich len kvôli ich sexuálnej orientácii. Podobne sa k tomu stavajú aj hodnostári z cirkvi no nie však úplne všetci. Pápež František (83) sa v novo vydanom dokumentárnom filme Francesco vyjadril úplne inak ako by ste čakali. Koniec koncov sa na tému homosexuálov vyjadril aj v minulosti.

 

Treba in ukázať cestu

“Homosexuáli majú právo byť súčasťou rodiny. Sú to Božie deti. To čo musíme zaviesť je zákon o registrovaných partnerstvách, takto to budú mať ošetrené zákonom,” povedal pápež. Registrované partnerstvá homosexuálov podporoval ešte počas toho, keď slúžil ako arcibiskup pre Buenos Aires.

No v dokumente sa s pozitívnym postojom k tejto téme vyjadril verejne po prvýkrát. Za svoj výrok si tak vyslúžil na sociálnych sieťach uznanie. O LGBTQ+ komunite sa dokonca vyjadril aj vo svojej knihe z roku 2016, The Name of God is Mercy (Meno Boha je zmilovanie). Homosexuáli by sa mali zúčastňovať spovedí, byť v blízkosti Boha a modliť sa zo všetkými. Podľa neho by sme im mali odporučiť modlenie sa, ukázať dobrú vôľu a cestu, na ktorej ich máme sprevádzať.

https://www.instagram.com/p/CGfOUb2ofxS/

 

Boh miluje všetkých rovnako

“Ak je človek homosexuál a vyhľadáva Boha a chce to, kto som ja aby som súdil toho človeka? Iba som s pamäti parafrázoval katechizmus katolíckej cirkvi, kde sa hovorí, že s týmito ľuďmi by sme mali zaobchádzať jemne a nie ich odsúvať. Som rád, že hovoríme o homosexuálnych ľuďoch pretože predovšetkým sú to individuálni ľudia vo svojej celistvosti a dôstojnosti. A ľudia by nemali byť definovaní iba na základe sexuálnych sklonov: nezabúdajme, že Boh miluje všetky jeho stvorenia a je nám súdené získať jeho nekonečnú lásku,” napísal ešte vo svojej knihe.

Dokument Francesco debutoval na filmovom festivale v Ríme, ktorý začal 15. októbra a bude pokračovať až do tejto nedele (25. október).

 

https://www.instagram.com/p/CGnBrtDDkAa/?utm_source=ig_web_copy_link

zdroj: unilad.co.uk

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights