Tento cvičebný plán vám pomôže spáliť tuky len za pár týždňov aj bez použitia cvičebných pomôcok

Pevné a krásne telo výrazne zvyšuje ľudské sebavedomie. Avšak väčšina ľudí nemá čas na chodenie do posilňovne a nosiť si domov trenažér či už je dôvodom nedostatok miesta alebo finančných prostriedkov. To ale neznamená, že šport musíte povesiť na klinec.

Nasledujúce cvičenie si nevyžaduje žiadne trenažéry či špeciálne zariadenia. Môžete to robiť doma alebo aj v parku.

Drepy

Nohy postavte na šírku vašich ramien so špičkami von. Ruky vystrite pred seba alebo si dlane zovrite tak, ako to vidíte na obrázku nižšie. Keď začnete s drepom, váhu tela preneste na päty. Klesajte pomaly nadol, ako keby ste si chceli sadnúť do imaginárneho kresla. Uistite sa, že váš chrbát je úplne rovný. Choďte do takej hĺbky, kým nepocítite mierne pálenie v oblasti predných stehien.

Výpady

Chrbát majte rovný. Ruky dajte v bok a ľavou nohou urobte výpad dopredu. Ľavé stehno by malo byť rovnobežné so zemou. Vráťte sa do počiatočnej polohy a to isté zopakujte aj s pravou nohou. Pozor, koleno ľavej nohy by nemalo pretŕčať cez špičku.

Kliky

Postavte sa na štyri a ruky si položte na šírku ramien. Uistite sa, že vaše zápästia a lakte by mali byť na úrovni hrudníka. Vaše telo by malo vyzerať ako jedna priamka. Ohnite sa v lakťoch a spúšťajte sa smerom k zemi. Vráťte sa hore – narovnajte lakte.

Cvik na brucho

Ľahnite si chrbtom na zem a nohy ohnite v kolenách. Ruky si položte za hlavu a nohy zodvihnite z podlahy. Počas dvíhania ku kolenám urobte výdych. Urobte si pauzu ešte pred tým, ako sa vrátite do pôvodnej polohy.

„Vojačik“

Počas skoku dvihnite ruky nahor a nohy dajte na šírku ramien alebo trochu širšie. Skokom naspäť sa vrátite do pôvodnej polohy – ruky a nohy pri tele.

Cvik na zadok

Postavte sa na ruky a kolená. Pravú nohu ohnite v kolene, zodvihnete ju nahor a smerom nadol vystrite do strany tak, aby ste sa špičkou nedotkli zeme. Dajte ju do počiatočnej polohy a to isté zopakujte aj s ľavou nohou.

Skracovačky

Ľahnite si na chrbát a nohy pokrčte v kolenách. Ruky položte za hlavu a uistite sa, že lakte sú rovnobežné s vaším telom. Chrbát by sa mal úplne dotýkať zeme.

Následne ramená dvihnite nahor približne o 15 cm a hneď ako budú vo vzduchu, vtiahnite do seba brušné svaly a urobte krátku pauzu. Ide o krátky pohyb, nemusíte ísť úplne vysoko. Hore vydýchnite a dole sa opäť nadýchnite.

Plank

Postavte sa na predlaktie a špičky nôh tvárou k zemi. Pri tomto cviku si precvičíte viacero svalov vášho tela. Ostaňte v tento pozícii tak dlho, ako len môžete. Na začiatok postačí aj 15-30 sekúnd.

Pokúste sa tieto cviky vykonávať aspoň dvakrát týždenne a okamžite pocítite, ako sa vaše svaly pomaly  stávajú pevnejšie a vyrysovanejšie.

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Tento cvičebný plán vám pomôže spáliť tuky len za pár týždňov aj bez použitia cvičebných pomôcok”