Zlatica Puškárová prehovorila za všetkých Slovákov. Vláda vraj mení nariadenia zo dňa na deň

Premiér Igor Matovič je od začiatku svojho pôsobenia v neľahkej situácii. Na svoje kreslo predsedu vlády SR nastúpil na začiatku prvej vlny koronavírusu. Len pred párd ňami oznámil, že Slovensko sa aktuálne pasuje s druhou vlnou. Práve kvôli novým opatreniam, ktoré prijal krízový štáb, bol premiér hosťom v Mimoriadnej relácii TV Markíza. Reláciu moderovala ostrieľaná moderátorka – Zlatica Puškárová, ktorá sa počas relácie odhodlala prerušiť Matoviča aby mu venovala pravdivé a úprimné slová.

Igor Matovič bol do relácie pozvaný na to,

aby Slovákom vysvetlil podrobnosti ohľadom prijatých opatrení, zavedených v boji proti druhej, omnoho náročnejšej vlne koronavírusu na Slovensku. Nariadenia vstúpili do platnosti 1. októbra 2020.

Matovič však nemal dostatok času na prípavu aj z toho dôvodu, že prijaté opatrenia sa menili zo dňa na deň. Na mnoho otázok, ktoré dostal od moderátorky, jej odpovedal len tak, aby sa radšej obrátila na jeho kolegov – odborníkov. Matovič svoju dostatočnú nepripravenosť odôvodnil:

,,Priznám sa, nemal som dnes veľmi čas, mali sme dnes 50 bodov rokovania vlády, úplný rekord. Nepozeral som presne, ako Úrad verejného zdravotníctva napísal celé to opatrenie. Pán hygienik by bol asi lepší na túto otázkuPočas prvej vlny boli úplne zakázané hromadné združovania, ale nevyznám sa presne, či je hromadné podujatie to isté ako združovanie, a to by som teraz bol na tenkom ľade, takže neviem.

Puškárová na jeho slová ohľadom pripravovaných nariadení počas dušičiek reagovala: ,,No, snažíme sa, ale nie vždy je to pri vás, pán premiér, jednoduché, úprimne vám poviem. Pretože v pondelok ste hlásili niečo iné, v utorok zase niečo iné, dnes je všetko inak. Možno, keby ste sa poradili predtým, ako vystúpite pred verejnosťou aj s ľuďmi, ktorých sa to týka, športovci, cirkev….” 

Celý princíp zmeny opatrení z jedného dňa na druhý si však obhájil: ,,Keď ale hovoríte, že v pondelok niečo iné, teraz niečo iné, trošku je to zveličovanie, lebo podstata týchto opatrení je na 99 % rovnaká, detail sa mení. Chceli sme zabezpečiť spravodlivosť, keď na hokeji môže byť 50 športovcov, tak aby aj v divadle, keď tam sú dvaja herci, aby tam mohli mať 48 divákov, aby si jeden druhému nezávideli.”

https://www.instagram.com/p/CFwkbASFWkG/

zdroj:tvnoviny.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Zlatica Puškárová prehovorila za všetkých Slovákov. Vláda vraj mení nariadenia zo dňa na deň”