sobota, 27 júla, 2024

Emotívne fotografie zachytávajú českých pacientov bojujúcich s koronavírusom

Aj napriek stále zvyšujúcemu sa počtu obetí sú niektorí ľudia presvedčení, že ochorenie COVID-19 neexistuje. Niektorí zasa tvrdia, že postihuje len starších ľudí s oslabenou imunitou. Opak je však pravdou a vývoj situácie posledných týždňov dokazuje, že koronavírusom sa nakazí človek bez ohľadu na vek.

Nasledujúce fotografie vznikli na infekčnom oddelení Kliniky infekčných chorôb vo FN Brno v Českej republike, kde sú liečení prevažne starší pacienti s COVID-19 pozitívnym testom. Ich priebeh ochorenia si vyžaduje neustálu lekársku starostlivosť a preto sa ocitli až na nemocničnom lôžku. Všetci pacienti na fotografiách súhlasili so zverejnením záberov, ktoré majú pomôcť ukázať realitu na preplnených infekčných oddeleniach. Autotom fotiek je Patrik Uhlíř FOTO & VIDEO Studio.

Množstvo ľudí je už niekoľko týždňov izolovaných od rodín. Okrem pacientov sú to aj lekári, ktorí sú vystavovaní riziku počas každej jednej pracovnej zmeny. Lekári sú okrem zdravotníkov, často aj psychológovia, prejavujúci empatiu a niekedy aj dotyky, ktoré pacientom pomáhajú zvládať ťažké chvíle.

Lekári, zdravotné sestry a zdravotní asistenci sú odhodlaní k záchrane života a s každým pacientom bojujú až do poslednej chvíle.

Jedným z hlavných dôvodov ťažkého prebiehu vírusu COVID-19 u starších ľudí je ich oslabená imunita. Je preto dôležité posilňovanie imunity výživovými doplkami, pobytom na čerstvom vzduchu, pohybovou aktivitou a zdravou stravou.

Práca v ochranných skafandroch je naozaj náročná aj pre mladého zdravého človeka. Aj napriek tomu, že personál nemocníc je profesionálny, aj na nich sa prejavujú známky únavy, stresu a vyčerpania.

Podľa zdravotníkov to u všetkých hospitalizovaných začína približne rovnako, rovnakými príznakmi, ktoré sa však časom zhoršili natoľko, že museli byť umiestnení na jednotku intenzívnej starostlivosti. U väčšiny z nich to začalo zvýšenou teplotou, kašľom, dýchavičnosťou a únavou. 

Nasledujúca fotografia zobrazuje zdravotný personál, bojujúci o život pacienta s COVID-19.

Podľa lekárov, pracujúcich na tomto odelelní, by bol pacient s vážnym priebehom ochorenia prevezený na špecializované odelenie ARO po tom, čo by mu bola zavedená endotracheálna intubácia. V aktuálnych dňoch však pacient zostáva na klasickom oddelení, ktoré je nedostatočne vybavené.

Všetky fotografie z Kliniky infekčných chorôb vo FN Brno si môžete pozrieť tu.

Zdroj: FB/Patrik Uhlíř FOTO & VIDEO Studio

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights