Matovič s protestami nesúhlasí. Robí vraj len to, čo ľuďom pred voľbami sľúbil – čistí Slovensko od podlahy

K dnešnému výročiu Nežnej revolúcie a zároveň oslave Dňa boja za slobodu a demokraciu, sa rozhodol vyjadriť aj premiér Slovenskej republiky, Igor Matovič. Práve dnešok si vybrali extrémisti a niektoré politické strany na to, aby protestovali proti opatreniam, ktoré boli zavedené vládou a odborníkmi v boji proti koronavírusu.

Už niekoľko týždňov platí zákaz zhromažďovania, ktorý dnes porušujú všetci Slováci, ktorí sa protestu zúčastnili. Aktuálne je v uliciach hlavného mesta niekoľko tisíc Slovákov, ktorí sa pridali k extrémistom na hlavnej stanici, alebo k prívržencom politickej strany ĽSNS a Smer – SD.

Andrej Danko sa svojej účasti nakoniec rozhodol vzdať.

Podobný protest sa konal aj presne pred mesiacom, kde musela kvôli výtržnostiam zasahovať polícia vodnými delami. V aktuálnych chvíľach policajti obsadili všetky najvyťaženejšie bratislavské ulice, pričom sú prípravení zasiahnuť pri akýchkoľvek problémoch.

HLAVY HORE!🇸🇰

30 rokov sme spomínali v tento deň na hrdinov Novembra. Na ich odvahu a statočnosť. Na státisíce ľudí,…

Uverejnil používateľ Igor Matovic Utorok 17. novembra 2020

 

Kvôli udalostiam dnešného dňa sa Slovákom prihovoril aj premiér Igor Matovič, prostredníctvom prípevku na sociálnej sieti, kde vyzval Slovákov: ,,HLAVY HORE!“ Matovič pokracoval, že 30 rokov spomíname na hrdinov Novembra, na ich odvahu a statočnosť. Hrdinami nazýva všetkých, ktorí v roku 1989 prišli na námestia podporiť pokojnú cestu k slobode. Matovič pokračoval: ,,Dnes námestia ovládnu iní ľudia. Roky im odkaz Novembra bol uplne ukradnutý … ba práve naopak, v príkrom rozpore s jeho odkazom, jeho hodnoty ničili.“ 

Premiér dodal, že jeden z tých, ktorí tam dnes stoja, vydal vedenie elitných útvarov polície do rúk nitrianskej mafie používajúcej tie najhoršie sicílske praktiky. Práve kvôli tomu vraj doplatili vlastným životom Ján a Martina. Stoja tam dnes vraj aj tí, ktorí na hrudi nosia kríž, no zvelebujú režim, ktorý hendikepovaných ľudí či ľudí inej rasy považuje za odpad. Podľa Matoviča chce štát opatreniami chrániť všetkých občanov bez rozdielu a nie len zdravie a životy starých a chorých.

Matovič dodal, že jeho vláda robí presne to, čo robiť chcela: ,,Nie sme v klietke hanby, robíme presne to, čo sme ľuďom pred voľbami sľúbili – čistíme Slovensko od podlahy.“ Slovensko sa vraj potrebuje zbaviť dlhoročných prisluhovačov, ktorí vedia, že dni na slobode mnohých z nich sú spočítané. Svoj príspevok zakončil slovami: ,,Nie, nebojme sa o November. Dnešný deň nie je jeho pohrebom, je len budíčkom. Budíčkom, aby sme si o to viac uvedomili, že jeho hodnoty musíme neustále chrániť a deťom vysvetľovať. Aby pochopili, že sloboda bez zodpovednosti je len ilúzia slobody. Aby pochopili, že sloboda bez zodpovednosti vedie k anarchii, ktorú dnes budeme vidieť v uliciach v bagandžách mašírovať.“

Matovič sa na záver poďakoval Milanovi Kňažkovi a Jánovi Budajovi za to, čo 17. novembra 1989 dokázali.

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10220858564746379

 

 

Zdroj: Facebook/Igor Matovič

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Matovič s protestami nesúhlasí. Robí vraj len to, čo ľuďom pred voľbami sľúbil – čistí Slovensko od podlahy”