Matovičove celoplošné testovanie obdivujú aj vo Veľkej Britanii. Volal mu bývalý britský premiér, Tony Blair

Aj napriek tomu, že model celoplošného testovania mal na Slovensku viac než dosť kritikov, vo svete sa stretol so skutočným uznaním. Okrem politikov z Rakúska, sa o celoplošné testovanie zaujíma aj Tony Blair, bývalý britský premiér, ktorý zavolal priamo premiérovi Igorovi Matovičovi.

Rakúsko plánuje podľa vzoru Slovenska postupovať pri celoplošnom testovaní už začiatkom decembra. Najnovšie sa ku krajinám, ktoré chcú znížiť mieru nárastu počtu nakazených a úmrtí, pridá aj Veľka Británia, ktorá chce testovať v niektorých regiónoch krajiny. Tento víkend na Slovensku prebieha už štvrté kolo celoplošného testovania, ktoré sa tentokrát koná na regionálnej úrovni, v 45 mestách a obciach.

Matovič uverenil príspevok, v ktorom napísal:

,,Taký zvláštny pocit, keď vám volá neznáme anglické číslo. Zodvihnete, a tam Tony Blair. S tým, že ho mimoriadne zaujal náš projekt plošného testovania. Zaujímavý dlhý rozhovor so zaujímavým človekom. Hmm, Slovensko vo svete zaujalo. Našťastie už nie uneseným Vietnemcom, už nie výbušninou v batožine nastraženou políciou, už nie mafiou vo vedení polície, už nie špeciálnym prokurátorom ako sluhom mafie, už nie štátnou tajomníčkou, ktorá rozsudky predávala, už nie mafiánskou milenkou po boku premiéra, či vraždou novinára a jeho snúbenice. Slovensko zaujalo odvážnym a úspešným projektom.“

 

Taký zvláštny pocit, keď vám volá neznáme anglické číslo … zodvihnete … a tam Tony Blair … s tým, že ho mimoriadne…

Uverejnil používateľ Igor Matovic Piatok 20. novembra 2020

 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Matovičove celoplošné testovanie obdivujú aj vo Veľkej Britanii. Volal mu bývalý britský premiér, Tony Blair”