Namočte nohy do octu raz týždenne – uvidíte, ako vám tento trik pomôže a budete ho robiť pravidelne

Liečenie prírodnými prostriedkami!

Podľa čínskeho systému reflexológie naše nohy majú prirodzené energetické zóny, ktoré sú prepojené s určitými orgánmi v našom tele. To znamená, že cez nohy môžete očistiť svoje telo, zbaviť sa vnútorných toxínov a zlepšiť celkové zdravie, píše portál Delishist.

Jednou z možností je kúpeľ nôh v jablčnom octe.

Kúpeľ v jablčnom octe sa už dlho používa na zníženie telesnej hmotnosti, zmiernenie problémov s trávením, odstránenie respiračných problémov a zlepšenie stavu pokožky.

Naše nohy sú denne vystavené mnohým mikróbom a nedostatok okysličenia spôsobuje infekcie, plesne, nepríjemný zápach a pokožka na chodidlá je suchá a drsná.

Jablčný ocot obsahuje biologicky aktívne zlúčeniny, ktoré ničia baktérie a mikróby. Preto je jedným z najúčinnejších prírodných liekov na riešenie mnohých zdravotných problémov.

Odstraňuje nepríjemný zápach, ošetruje plesňové infekcie, zmäkčuje pokožku, zlepšuje kvalitu pokožky a oveľa viac. Okrem toho aplikácia je veľmi jednoduchá a ľahko dostupná.

Večerný kúpeľ s jablčným octom.

Jediné, čo musíte urobiť, je zohriať vodu, vyliať  ju do lavóra či vane a vložiť do nej nohy. Pridajte pohár jablčného octu a niekoľko kvapiek vášho obľúbeného esenciálneho oleja (napríklad levanduľa). Nohy máčajte v tejto zmesi 30 minút, takýto kúpeľ opakujte raz týždenne a rozdiel zaznamenáte okamžite.

Aby ste sa zbavili suchej zrohovatelej kože, nechajte nohy v tomto kúpeli 45 minút, potom päty očistite pemzou.

Iónový kúpeľ nôh.

Na detoxikáciu môžete použiť iónový kúpeľ nôh. Potrebujete teplú vodu na otvorenie pórov a soľ ako protizápalový prostriedok. Ióny sú absorbované cez nohy a vaše telo sa zbaví toxínov. Ak voda stmavne, výsledok sa dostaví.

Existuje niekoľko druhov tohto kúpeľa:

Recept na kúpeľ so soľou.

Ingrediencie :

  • 1 šálka soli Epsom (anglická soľ alebo síran horečnatý)
  • 1 šálka morskej soli
  • 2 šálky jedlej sódy
  • Esenciálne oleje – niekoľko kvapiek (voliteľné).

Postup:

Rozpustite soľ v horúcej vode. Nechajte ju vychladnúť, potom prelejte teplú vodu so soľou do vane alebo lavóra, pridajte jablkový ocot a esenciálne oleje. Nohy majte ponorené pol hodiny. Majte na pamäti, že po kúpaní sa môžete cítiť unavený a slabý, ale tento kúpeľ očistí vaše telo a zvýši hladinu horčíka.

 

Recept na kúpeľ s hlinou.

Ingrediencie:

  • 1/2 šálky bentonitovej hliny
  • 1/2 šálky jablčného octu
  • 1/2 šálky soli Epsom
  • Esenciálne oleje – niekoľko kvapiek (voliteľné).

Postup :

Soľ rozpustite v horúcej vode a potom pridajte esenciálne oleje. Zmiešajte íl a jablkový ocot s malým množstvom vody, pri miešaní nepoužívajte kovovú lyžičku. Nakoniec pridajte zmes do vody a nechajte v nej nohy aspoň 20 minút. Takýto kúpeľ detoxikuje vaše telo a zvyšuje hladinu horčíka.

Recept na kyslíkový kúpeľ.

Ingrediencie :

  • 2 šálky peroxidu vodíka
  • 1 lyžička sušeného zázvoru

Postup:

Napustite si vaňu horúcou vodou a pridajte zázvor a peroxid vodíka. Ležte v takomto kúpeli po dobu pol hodiny. Vaše telo sa upokojí a navyše kúpeľ pomôže odstrániť všetky druhy podráždenia a alergie.

Ako môžete vidieť, pre detoxikáciu stačí použiť lacné ale účinné a prírodné prostriedky, ktoré sú ľahko dostupné.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Namočte nohy do octu raz týždenne – uvidíte, ako vám tento trik pomôže a budete ho robiť pravidelne”