Nový americký prezident Biden tvrdí, že rúška sú najsilnejšou zbraňou proti koronavírusu

Joe Biden, budúci prezident Spojených štátov, vyhlásil, že rúška sú najúčinnejšou zbraňou v boji proti koronavírusu. Počas prvého brífingu sa vo svojom prejave venoval niekoľkým dôležitým témam. 77 ročný Biden sa sústredil najmä na jeden konkrétny bod – na dôležitosť nosenia rúšok, o ktorých hovoril ako o účinnej zbrani proti šíreniu pandémie.

Na úvod uviedol, že vedci sa snažia o vytvorenie bezpečnej a účinnej vakcíny. Následne všetkých Američanov ubezpečil, že bude tvrdo pracovať na tom, aby boli všetci v bezpečí a pokiaľ to bude možné, aby sa život vrátil do normálnu v čo najkratšom čase.

Podľa Bidena je najúčinnejšou zbraňou, ktorú môžeme použiť pre zastavenie šírenia Covidu, práve nosenie ochranných pomôcok.  Biden dodala: „Moje dnešné posolstvo je veľmi jednoduché – nezáleží na tom, za koho ste hlasovali, ani na tom, koho podporujete. Ak budeme nosiť rúško aj v najbližších mesiacoch, môžete zachrániť desaťtisíce životov. Urobte to pre seba, urobte to pre svojich blízkych. Rúško nie je politickým nástrojom.“

Bidenov celý prejav si môžete pozrieť na nasledujúcom videu:

Biden tiež zdôraznil, že používanie ochranných pomôcok nie je banálnou záležitosťou. Počas prejavu uviedol: „Nie je to demokratický alebo republikánsky výmysel.“ Zvolený prezident pracuje na spojení krajiny práve prostredníctvom nosenia rúšok, pričom uviedol niekoľko scenárov, ktorými sa môže USA v nasledujúcich mesiacoch vydať. Tvrdí, že práve rúško môže byť zbraňou, ktorá zachráni život človeka, ktorý dokladá tovar do políc vo vašom miestnom obchode s potravinami, možno zachráni život člena miestneho zastupiteľstva a možno zachráni život aj jednému z obľúbených učiteľov vašich detí. Možno zachráni aj ten váš život.

Biden pokračoval v ubezpečovaní občanov, že cieľom je čo najrýchlejší návrat bežného života do normálu. Budúci prezident taktiež predstavil nový tím, ktorý prevezme boj proti pandémii. Stať sa tak má už 20. januára 2021, keď zloží prísahu.

Joe Biden bol v sobotu 7. novembra vyhlásený za víťaza amerických volieb roku 2020, čo vyvolalo obrovskú radosť demokratov a protitrumpovských demonštrantov. 

Zdroj: unilad.co.uk

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Nový americký prezident Biden tvrdí, že rúška sú najsilnejšou zbraňou proti koronavírusu”