Oľano chce dať tehotným ženám peniaze naviac: mesačne by mohli dostávať túto sumu

Od marca tohto roka je ústrednou témou hlavne koronavírus, ktorý zasiahol celý svet. Avšak nová vláda v apríli tohto roka schválila vládny program, ktorým sa bude riadiť nasledujúce štyri roky. Pomaly ale isto sa tak snažia naplniť to čo si stanovili a posledné rokovania sa týkali aj rodičovského a tehotenského príspevku. Vláda tak do druhého čítania posunula aj návrh zákona o dávkach pre tehotné ženy.

Príspevok bude štedrejší

Na tlačovej konferencii tak Matovič vyslovil to, že tehotným ženám musia podať pomocnú ruku. “Prišiel čas plniť sľuby. Príspevok bude ešte štedrejší ako sme sľúbili. V prípade nemocensky poistených matiek bude 236 eur a v prípade študentiek bude 200 eur,”

vyjadril sa k výške príspevku premiér. Tento návrh zákona tak pochádza z dielne OĽaNO no podporila ho aj opozícia. To značí, že nová dávka pre tehotné ženy sa schváli bez akýchkoľvek problémov.

Je to z môjho pohľadu cenné povzbudenie v tejto ťažkej situácii pre mnohé rodiny, aby našli odvahu a prijali ďalšie dieťatko. Rodiny chcú mať viac detí ako majú, ale necítia sa na to z pohľadu financií,” vyjadrila sa poslankyňa Lucia Drábiková (OĽaNO). Dúfa tak v to, že tento príspevok bude povzbudením pre ženy aby si založili rodinu.

zdroj. hitky.sk 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Oľano chce dať tehotným ženám peniaze naviac: mesačne by mohli dostávať túto sumu”