sobota, 27 júla, 2024

Poslanec z klubu OĽaNO si poriadne zavaril. Za TOTO mu hrozí strata až 12-tich platov!

Zo zákona je poslancom a verejným funkcionárom zakázané používať svoju tvár na propagovanie produktov či reklamu. V tomto ohľade si poriadne zavaril poslanec za OĽaNO, Erik Ňarjaš, ktorý sa objavil na stránke firmy Pilot Energy. Produkty tejto firmy (energetické nápoje) dokonca rozdával zdravotníkom a ľuďom čakajúcim na pilotnom plošnom testovaní. On však tvrdí, že išlo o charitu a právnici v tom problém nevidia.

Bola to charita

Erik Ňarjaš tak na stránke firmy pózuje s produktami, kde v popise vyzývajú k zúčastneniu sa na plošnom testovaní. Poslanec sa taktiež objavil na fotkách, kde nápoje rozdáva zadarmo počas plošného testovania.

”Preto v tom nevidím ani morálny problém, ani právny. Bola to vyslovene charita. Mrzí ma, že ľudia sa nepozerajú na dobro, na to, že sme pomáhali zdravotníkom, ale hľadajú len to zlé. Môj úmysel bol dobrý, ak to niekto bude vykladať inak, budem to musieť rešpektovať,” povedal na svoju obhajobu Ňarjaš. Ohľadom situácie sa poradil aj s právnikmi, ktorí v jeho konaní údajne nevidia problém.

 

https://www.instagram.com/p/CHFzbZ0pwBB/

 

Podľa nich to charita nebola

Podnet na výbor pre nezlučiteľnosť funkcií na prešetrenie tohto prípadu už podala aj Transparency International. “Poslanec parlamentu Erik Ňarjaš (OĽaNO) robil cez víkend okato reklamu novému energetickému nápoju. Ten rozbiehajú ľudia, ku ktorým sa zhodou okolností (?) pred mesiacom pridal do podnikania v inej firme, ktorá robí distribúciu potravín.

Ňarjaš tvrdí, že to bola charita. No…tá sa robí nezištne pre ľudí, ktorí to potrebujú. Propagovanie výrobku, ktorý pomáha biznisu tvojich priateľov-spolupodnikateľov, teda my za charitu nepovažujeme,” vyjadrila sa k prípadu organizácia. Podľa ich slov hrozí Ňarjašovi strata 12-tich mesačných platov.

S firmou nie je vo žiadnom vzťahu

Organizácia Transparency International poukázala na fakt, že spoločníkom firmy Pilot Energy Slovakia je istá Mária Baloghová. Tá je aj väčšinovou majiteľkou firmy Food, v ktorej sa pred menej ako mesiacom Ňarjaš stal menšinovým spoločníkom. K tejto skutočnosti sa pre Denník N vyjadril aj samotný poslanec.

“S firmou Pilot Energy nie som v žiadnom vzťahu. Viem, že vlastnícke korene Pilot Energy sú u panej, ktorá má so mnou druhú firmu, viem, že to pravdepodobne prevádzkujú, ale ja ako osoba nemám s Pilot Energy žiadne vlastnícke pomery,” ozrejmil poslanec.

 

https://www.instagram.com/p/CG-RXhVpqvj/

zdroj: Denník N.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights