Spomalené zábery rozprávajúceho človeka dokazujú, aké potrebné je nosenie rúšok

Video, ktoré sa len nedávno objavilo na internete, zobrazuje zdravotné riziká, vznikajúce pri rozprávaní bez nasadeného rúška. Na YouTube Slo-Mo Guys, bolo zverejnené video, ktoré ukazuje, o koľko bezpečnejšie je rozprávanie s osobou, ktorá ma nasedené ochranné rúško. Tí, ktorí rúško nenosia, rozprávajú tak, že sa aerosólne častite dostávajú z ich úst priamo do vzduchu navôkol. 

Experiment vysvetľuje, prečo je dôležité nosiť rúško na verejnosti počas aktuálnej pandémie koronavírusu. Video je vlastne súhrnom spomalených záberov, ktoré sú vytvorené s podsvietením úst tak, aby boli zaznamenané naozaj všetky častice, ktoré pri rozprávaní unikajú priamo z úst každého z nás. Človek na videu kašle, počíta do štyroch a niekoľkokrát kýchne.

 

 

Množstvo slín a častíc, ktoré vychádzajú z úst a nosných dierok človeka, je doslova šokujúce. Všetky tieto častice sa vylučujú počas každodenných činností. Nie je prekvapením, že s rúškom sa častice uvoľňujú len vo veľmi malom množstve a niekedy dokonca vôbec. Toto video je skvelým príkladom toho, prečo je nevyhnutné nosenie ochranných pomôcok počas pandémie, akú v posledných mesiacoch prežívame. Nezabudnime, až 40–45% infikovaných ľudí nejaví žiadne príznaky ochorenia.

Zdroj: unilad.co.uk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Spomalené zábery rozprávajúceho človeka dokazujú, aké potrebné je nosenie rúšok”