sobota, 27 júla, 2024

Sulíkova SaS predstavila “Semafor zdravia”. „Nezatvárajme reštaurácie“ Bude tento nový pandemický plán fungovať?

Líder SaS, Richard Sulík, už dlhšiu dobu ako minister hospodárstva obhajuje krachujúcu ekonomiku v dôsledku prebiehajúcej pandémie. Snaží sa tak presadiť aby sa neuzatvárali prevádzky tam, kde to nie je potrebné. Preto tak s pomocou vytvoril pandemický plán s názvom “Semafor zdravia”, ktorý chce predstaviť na Ústrednom krízovom štábe. V čom spočíva jeho plán?

Sulík sa už dlhšiu dobu snaží presadiť názor, že opatrenia by sa mali vydávať iba regionálne. Podľa dostupných informácii je na tom najhoršie iba jeden okres – Vranov nad Topľou.

Preto Sulík nechápe prečo by sa malo zatvárať 20 000 reštaurácii po celom Slovensku vzhľadom na to, že situácia je kritická iba v jednom okrese. Práve okres Vranov nad Topľou si v Sulíkovom Semafore zdravia vyslúžil čiernu farbu, ostatné okresy boli “zafarbené” na zeleno, na oranžovo alebo na červeno. 

https://www.instagram.com/p/CGzpq7MH3jJ/

 

Farba im bola pridelená na základe skóre, ktoré sa vypočítava na základe štyroch kritérii. Prvým kritériom je incidencia alebo súhrnný počet novonakazených na 100 000 obyvateľov v priebehu 14 dní. Druhé kritérium je rovnaké no bude zamerané na incidenciu u ľudí vo veku 65 a starších. Tretie kritérium zahŕňa rýchlosť šírenia nákazy, ktorá sa zistí pomerom nakazených z minulého týždňa s týždňom predminulým. Posledným kritériom bude priemerná pozitivita udávaná v percentách za posledných 7 dní.

 

SEMAFOR ZDRAVIA PRE LEPŠIE MANAŽOVANIE PANDÉMIE 🚦 Zatvárať len tam, kde treba a otvárať len tam, kde je to možné. Dnes…

Uverejnil používateľ Sloboda a Solidarita Pondelok 23. novembra 2020

 

 

Aké budú obmedzenia v jednotlivých regiónoch?

Na základe rozdelenie 36-tich regiónov medzi farby tohto Semaforu zdravia sa budú rozdeľovať aj jednotlivé opatrenia. Čo sa týka reštaurácii, v čiernom regióne tak budú môcť fungovať iba výdajné okienka. Naopak v zelenom regióne sa reštaurácie otvoria, jediným obmedzením bude to, že musia byť zatvorené medzi 24 a 6 hodinou nasledujúceho dňa. Ak sa zameráme na zákaz vychádzanie, ten by bol platný opäť iba v čiernom regióne, kde sa môžu ľudia pohybovať iba v rámci výnimiek. Medzi ne patrí návšteva lekára, nákup nevyhnutných potravín, cesta z a do práce, venčenie domáceho miláčika či odvedenie dieťaťa či jeho vyzdvihnutie zo školy či škôlky.

 

Zdroj: facebook.com/stranasas

 

Zdroj: facebook.com/stranasas

 

Opäť kritizuje Matoviča

Okrem iného Sulík kritizuje nefungujúce poloautomatické a automatické trasovanie ľudí, ktorí prichádzajú s červených krajín. Poukázal aj na nefungujúcu aplikáciu e-Karanténa, ktorá by bola v rámci obmedzenia zavlečenia nákazy zo zahraničia nápomocná.

Nepáči sa mu ani chaotické prezentovanie nových informácii a preto verí, že Semafor zdravia túto neistotu z budúcnosti ukončí. V tabuľke sú tak rozpísané všetky aktivity a podľa farby regiónu sa menia pravidlá.

Ak sa tento plán schváli bude teda potrebné iba sledovať situáciu vo svojom regióne a pri zmene jeho farby tak začať praktizovať nové opatrenia. Rovnako sa vyjadril aj k tomu, že chce premiér pred Vianocami stihnúť ďalšie plošné testovanie. Podľa Sulíka sú to iba zbytočne vyhodené peniaze, keďže testovanie regiónov Lučenec či Veľký Krtíš nie je na mieste.

Ako už bolo spomenuté, podľa výpočtov pre Sulíkov Semafor zdravia je na tom najhoršie práve región Vranov nad Topľou.

 

LIVE záznam z predstavenia Sulíkovho pandemického plánu:

Semafor zdravia – Práve teraz predstavujeme pandemický plán 🚦

Uverejnil používateľ Sloboda a Solidarita Pondelok 23. novembra 2020

 

 

zdroj: https://www.flipgorilla.com/

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights