Už je to potvrdené: V decembri sa niektorí z nás pôjdu testovať až trikrát!

Všetci sme čakali na to kedy zasadne Ústredný krízový štáb, po ktorom zistíme ako to bude s testovaním. Po zasadnutí oznámil premiér Igor Matovič oficiálny a potvrdený plán na december. Podľa jeho slov sa tak v decembri pôjdeme testovať až trikrát. Úplné podrobnosti ešte nie sú známe, keďže sa ich dozvieme s veľkou pravdepodobnosťou až v stredu. No to ako bude prebiehať prvé testovanie už premiér na tlačovej besede načrtol.

 

Najprv všetci, potom…

“Posledné hlasovanie na Ústrednom krízovom štábe bolo o tom, že v podstate rôzne zložky štátu, ktoré sa budú podieľať na plánovaní, do stredy majú prísť s presným návrhom, ako zrealizovať 8 miliónov testov v priebehu troch decembrových víkendov a tým pádom plošné testovanie, predpokladám, potom to opakované testovanie v tých najviac zasiahnutých regiónoch,” oznámil premiér na tlačovke.

Ďalej sa vyjadril, že prvé decembrové testovanie bude opäť akýsi skríning aby sa plošne zistila situácia v jednotlivých regiónoch. Nasledovné testovania sa tak podľa jeho slov pravdepodobne uskutočnia opäť iba v problematických regiónoch, mestách či obciach.

 

 

Kedy pôjdu deti do školy?

Na tlačovej besede po skončení zasadnutia Ústredného krízového štábu sa premiér vyjadril aj na margo otvárania škôl. “Bolo jednoznačne odhlasované rešpektovanie predošlého rozhodnutia spred týždňa, to znamená, že akékoľvek uvoľňovanie prichádza do úvahy vtedy, keď budeme mať situáciu pod kontrolou, to znamená pod 750 denný priemer 7-dňový,” povedal Matovič. Prezradil aj to, že pre otázku otvárania škôl vznikol aj nový plán no médiám veľa informácii zatiaľ neposkytol.

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Už je to potvrdené: V decembri sa niektorí z nás pôjdu testovať až trikrát!”