sobota, 27 júla, 2024

Vianočná výzva pomoci seniorom pokračuje aj tohto roku. Darujte im niečo nezištne na Vianoce aj Vy!

Minulého roku sme Vás informovali o krásnom projekte pomoci pre seniorov.

Mnoho z nich Vianoce trávi osamote bez známych či príbuzných. Preto tento rok opäť v predvianočnom čase sa dáva do pozornosti projekt s príznačným názvom Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?. Tento projekt založila Janka Galatová, ktorá v úplných začiatkom poprosila o výpomoc svojich známych.

Neskôr sa k nej aktívne pridali aj Silvia Slobodová, Veronika Slneková a Erika Slamková. Tie začali projekt zastrešovať vo svojom okolí a stali sa tak kontaktnými osobami.

Zdroj: kolkolasky.sk

 

Vo Facebookovej skupine projektu zverejnila ešte v pondelok (16. novembra) všetky podrobnosti. K informovanosti ľudí, ktorí sa rozhodnú do projektu zapojiť dopomohla aj webová stránka kolkolasky.sk.

Na nej no rovnako aj v skupine nájdete všetky podrobnosti. Nachádza sa tam zoznam kontaktných osôb, ktorým balíčky odovzdáte no rovnako Vám poradia čo do takého balíčka vložiť. Pomôcť môžu aj školy, škôlky, firmy ale aj bežný ľudia. Až 200 kontaktných osôb bude balíčky zbierať od 23. novembra do 6. decembra.

 

Zdroj: kolkolasky.sk

V úvode webovej stránky sa dozviete čo seniorom môžete darovať. Malo by to byť niečo teplé (káva, čaj, horúca čokoláda…), niečo slané (slané tyčinky, chrumky, krekry…), niečo sladké (keksy, perníčky, cukríky…), niečo voňavé (sprchový gél, krém na ruky, telové mlieko…), niečo mäkké (teplé ponožky, šál, čiapka…) ale aj niečo pre potešenie (krížovky, knihy, pohľadnica…).

Všetko tak zabalíte do krabice od topánok (spodok aj vrch zvlášť kvôli kontrole obsahu), ktorú potom odovzdáte Vami vybranej kontaktnej osobe. Aj maličkosťou dokážete seniorom v tomto neľahkom období vyčariť úsmev na tvári. Zapojte sa aj Vy a urobte im Vianoce krajšími!

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights