Ak sa obyvatelia tejto kajiny nedajú zaočkovať, za liečbu si budú musieť zaplatiť

 

Jeden z najmenších svetových štátov, San Maríno, chce proti odporcom vakcíny proti COVID-19 bojovať naozaj tvrdo. Vláda sa rozhodla poskytovať očkovania na dobrovoľnej báze, pričom ak sa pacient zaočkovať nedá a bude porebné aby ho kvôli následkom koronavírusu hospitalizovali, náklady na liečbu si bude musieť hradiť úplne sám. V štáte San Maríno sa doteraz nakazilo 1934 ľudí. Aj napriek tomu, že to neznie ako vysoké číslo, San Maríno má celkovo len 33 tisíc obyvateľov.

S nápadom prišiel Roberto Ciavatta, štátny tajomník, ktorého rozhodnutie podporila aj Odborná komisia inštitútu sociálnej starostlivosti. V krajine má byť očkovanie dobrovoľné a úplne zadarmo. S očkovaním sa tam má začať už koncom januára 2021.  

S očkovaním vakcínami Pfizer a BioNTechem začala okrem Veľkej Británie aj Kanada a USA. Aktuálne sa vo väčšine krajín očkujú len najviac ohrozené skupiny obyvateľstva. Európske krajiny aktuálne plánujú očkovací systém, ktorý bude platný po tom, čo Európska agentúra pre lieky schváli vakcíny. V Rusku sa očkuje vakcínou Sputnik V, ktorá bola v krajine schválená už pred niekoľkými dňami.

Zdroj: novinky.cz

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Ak sa obyvatelia tejto kajiny nedajú zaočkovať, za liečbu si budú musieť zaplatiť”