Ako zachrániť manželstvo: Rady rozvedenej ženy mi zachránil manželstvo

Čo sa musí stať, aby ste opustili svojho manžela, alebo on opustil vás. Možno aj vy patríte k ľuďom, ktorí budú v každej situácii bojovať o poslednú šancu zachrániť manželstvo. Určite však poznáte takých, ktorí počas 5 rokov dokázali prejsť 3 rozvodmi.

Ak sa aj vy nachádzate v podobnej situácii, prečítajte si týchto 6 ponaučení, ktoré vám môžu pomôcť v nepríjemných okamihoch vášho manželstva.

Niečo vás trápi? Hovorte o tom!

Medzi dvoma dospelými by nemali existovať nepríjemné témy.

Pýtajte sa hocičo, nebojte sa, že by ste mohli svojho partnera uraziť slovami. Vaša nespokojnosť môže koniec koncov spôsobiť vážnu hádku. Určite budete súhlasiť, že je lepšie zbaviť sa príčiny ešte v zárodku.

person holding black ceramic bowlUnsplash

Podporujte iniciatívu

Neodmietaj pomoc svojho muža. Koniec koncov, s najväčšou pravdepodobnosťou vám chce pomôcť a uľahčiť život. Bez ohľadu na to, aký ste silný, nebojte sa oprieť o svojho muža. Tým mu ukážete, že mu dôverujete. A pravdepodobne si uvedomíte, že je z vás dobrý tím.

Manžel nie je vrece na boxovanie

Váš partner nie je boxovacím vrecom, fyzicky ani morálne. V žiadnom prípade si na ňom nevybíjajte svoju frustráciu, nech je váš deň akokoľvek ťažký a stresujúci. Domov by mal byť bezpečným miestom. Tu sa máte radi, prejavujete si úctu a podporu. Dovoľte mu, nech sa stane vašou plnohodnotnou oporou.

girl and boy holding hands white boy wearing gold-colored watchUnsplash

Nájdite kompromis

Akokoľvek to môže znieť šokujúco, vzťahy sú sériou kompromisov. Okrem toho,  mali by ste pozitívne reagovať na mužove ústupky a byť vďačné za túto príležitosť. V niektorých veciach skutočne robia nemalé ústupky a obetujú svoje zásady. A pre mužov to môže byť naozaj bolestivé.

Vaše očakávania sú vaše problémy

Niet divu, že naši predkovia sa brali tak skoro. Počas dospievania sa ľudia skutočne ľahšie menia a prispôsobujú jeden druhému navzájom. Napriek tomu by ste nemali očakávať, že sa váš manžel úplne zmení a premení na váš vysnívaný ideál.

Koniec koncov, týmto spôsobom sa rýchlo stretnete so sklamaním. Lepšie urobíte, ak ho budete motivovať k pozitívnym zmenám, inšpirovať a prijímať ho takého, aký je.

man staring at woman near gray concrete wallUnsplash

Dôvera v silu lásky

Hlavným nepriateľom citov je rutina. Bozkávajte partnera častejšie, dávajte mu komplimenty (áno, aj muži to potrebujú), starajte sa o jeho pohodlie. Doprajte svojmu vzťahu atmosféru  romantiky.

Verte, že na záchranu manželstva nestačí len jedna vec. Problémy partnerov vo vzťahu sa musia riešiť pravidelne. Dôverujte si navzájom aj so svojimi strachmi, komplexmi, tajnými túžbami a snami. Buďte k sebe otvorenejší. To je jediný spôsob, ako skutočne obnoviť dôveru a znovu rozdúchať staré vášne.

Zdroj: sovkusom.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Ako zachrániť manželstvo: Rady rozvedenej ženy mi zachránil manželstvo”