Bratislavské vianočné “trhy”: Hviezdoslavove námestie ožilo akoby žiadna pandémia nebola!

Tohto roku sa vianočných trhov nedočkáme, keďže kvôli stále prebiehajúcej pandémii platia prísne pravidlá. Nosenie rúšok, odstupy, zatvorené podniky či zákaz zhromažďovania nedovoľujú bezpečne zorganizovať takéto podujatie.

Avšak v Bratislave si na Hviezdoslavovom námestí v zopár stánkoch môžete dopriať varené víno či lokše alebo kúpiť suveníry. Práve toto námestie sa počas víkendu zaplnilo ľuďmi a vyzeralo to tak akoby žiadna pandémia nebola.

Na zaplnené námestie ako prvá upozornila jedna z popredných reštaurácii Bistronomy na svojom Instagrame. Na svojom profile tak vo videu zachytili ako sa okolo stánkov hemžia stovky možno aj tisícky ľudí. Lamentujú tak aj nad tým, že mnohé reštaurácie či bary musia byť zatvorené zo strachu šírenia koronavírusu. V rámci stravovacích či iných gastroprevádzok smú byť otvorené len tie, ktoré majú vonkajšiu terasu, ktorá musí mať otvorenú celú jednu stenu.

 

 

V rámci opatrení si vínko či lokše musia návštevníci vychutnať “na stojáka”. No húf ľudí s rúškom dole konzumujúci lokše či spomínané varené vínko riziko šírenia nákazy výrazne zvyšuje. “Takže reštaurácie asi tak skoro neotvoríme…” písalo sa v príbehu s narážkou nato, že počet nakazených bude stúpať čo otvoreniu prevádzok nepomôže. Na videu majú takmer všetci ľudia nasadené rúško no dvojmetrové rozostupy sa vôbec nedodržujú.

zdroj foto: marivrak / bratislava_urba / kissedbyfire_14

titulná fotka je ilustračná z unsplash.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Bratislavské vianočné “trhy”: Hviezdoslavove námestie ožilo akoby žiadna pandémia nebola!”