Fico tvrdí, že vláda stratila autoritu. Zároveň vyzýva politických predstaviteľov, aby opatreniami nepretrhla rodinné väzby

Robert Fico, bývalý predseda vlády Slovenskej republiky, zverejnil video, v ktorom vysvetľuje jeho aktuápny postoj k opatreniam, ktoré vláda plánuje zaviesť už v najbližších dňoch. Podľa Fica by bolo zavedenie zákazu presunu medzi okresmi neprimerané a vianočné návštevy musia byť počas vianočných sviatkoch povolené. Fico to vysvetlil potrebou dodržiavania tradičných rodinných väzieb.

Fico dodal, že vláda stráca autoritu a ľudia ju rešpektújú čím ďalej tým menej. Tvrdí, že vláda ľuďom zakáže stretávať sa s blízkymi, no Slováci sú nápadití a nájdu si iné spôsoby ako sa blízkymi stretnúť aj napriek zákazu. Dosah opatrení vraj nie je efektívny a jediné, čo nimi vláda dosiahla je rebélia zo strany občanov:

Dnes mnohé fitness centrá fungujú načierno, aj mnohé reštaurácie majú salóniky, ktoré sú otvorené.“ Podľa Fica existuje milión ďalších dôkazov toho, ako ľudia obchádzajú aktuálne platné opatrenia.

Ficovi okrem iného ležia na srdci jeho známi, ktorí boli zatknutí v súvislosti s vyšetrovaním viacerých káuz: „Predovšetkým kriminalizuje stranu Smer-SD a opozíciu ako takú. My sme na to upozornili už niekoľkokrát.“ Podľa lídra strany Smer-SD vie premiér Igor Matovič o policajných zásahoch skôr ako ich začne polícia vykonávať. Okrem iného tvrdí, že novinári sú o zásahoch informovaní o niekoľko hodín skôr a tak čakajú pred domom bývalých policajných funkcionárov na samotný zásah.

zdroj: robert fico Facebook 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Fico tvrdí, že vláda stratila autoritu. Zároveň vyzýva politických predstaviteľov, aby opatreniami nepretrhla rodinné väzby”