sobota, 27 júla, 2024

Kollár vo videu vysvetľuje, že sestričky nevyhodili kvôli nemu. Poslankyňa strany Za ľudí čaká na vyjadrenia ministra vnútra!

V posledný dňoch sa okolo Borisa Kollára omieľa “čajová aféra” a jej následky. V Nemocnici sv. Michala tak podľa informácii najprv skončila námestníčka pre ošetrovateľstvo teraz údajne aj vrchná sestra, ktoré boli v afére zapletené. Chovanie Kollára už stihla skritizovať aj europoslankyňa Nicholsonová.

Boris Kollár však vo svojom videu popiera, že by zamestnankyne prepustili kvôli nemu. Poslankyňa politickej strany Za ľudí, Vladimíra Marcinková, však čaká na odpoveď od ministra vnútra, Romana Mikulca, pod ktorého spadá spomenutá nemocnica.

 

 

Sama podala výpoveď

„Sestričky, ktoré ma ošetrovali, neprepustili a neboli im ani strhnuté žiadne prémie, ubezpečoval som sa o tom pri mojom odchode z nemocnice,“ deklaroval Kollár na začiatku videa.

Námestníčka pre ošetrovateľstvo tak podľa jeho slov kvôli nemu neskončila ale bol na to iný dôvod. Kollár tvrdí, že riaditeľ nemocnice danej zamestnankyni vyslovil nedôveru “a neboli jej ponúknuté žiadne adekvátne náhradné pracovné miesta, tak podala výpoveď.“. Vyjadril sa, že sa s danou námestníčkou počas ošetrovania nestretol a nemá voči nej žiadnu averziu či antipatiu. 

Kollár si dokonca o nej aj zistil, že v nemocnici pracovala desiatky rokov, bola pracovitá a za svoju obetavú prácu získala aj ocenenie. „Pevne verím, že za tým nie sú nejaké snahy pána riaditeľa v rámci tohto celého si urobiť svoje vlastné personálne zmeny a v tomto prípade, dá sa povedať, že na úkor mojej osoby. To by ma veľmi mrzelo. Ak je to tak, chcel by som poprosiť, aby pán riaditeľ prehodnotil svoje rozhodnutie,“ dodal na záver v obavách Kollár.

Nezaslúžia si to

Poslankyni Vladimíre Marcinkovej (Za ľudí) však toto vysvetlenie nepostačovalo a obrátila sa aj s kolegami priamo na ministra vnútra. Romanovi Mikulcovi tak adresovala list, v ktorom žiada o preverenie situácie z jeho strany, keďže nemocnica spadá pod jeho rezort.

“Považujeme za neprijateľné, aby následkom tejto udalosti bolo rozviazanie pracovného pomeru s dvoma vedúcimi zamestnankyňami nemocnice, ktoré sa svojich podriadených zastali, či akékoľvek iné postihy voči nim, napríklad odvolanie z funkcie,” píše sa v liste adresovanom ministrovi vnútra.

 

Zdroj: instagram.com/vladmira.marcinko

 

Zdroj: instagram.com/vladmira.marcinko

 

Zdroj: instagram.com/vladmira.marcinko

 

Zdroj: instagram.com/vladmira.marcinko

 

Odkaz Marcinkovej pre zdravotné pracovníčky ale aj varovanie pre občanov Slovenska aby sa na to nezabudlo…

Zdroj: instagram.com/vladmira.marcinko

 

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights