Pellegriniho Hlas by vyhral parlamentné voľby. Sme rodina by sa do parlamentu zrejme ani nedostala

Televízia Markíza si dala agentúrou Focus vypracovať prieskum preferencií slovenských voličov. Ak by sa parlamentné voľby udiali v týchto týždňoch, výsledky by sa diametrálne líšili od výsledkov posledných parlamentných volieb. Prieskum bol vypracovaný na vzorke 1000 respondentov v období medzi 8.12 a 14.12.

Víťazom by sa stal Peter Pellegrini s politickou stranou HLAS-SD. Bývalý člen politickej strany Smer-SR by zvíťazil s 21 % voličských hlasov. Nečakaným prekvapením by bolo aj postúpenie Richarda Sulíka, ktorý by s politickou stranou SaS získal takmer 16%. Aktuálny premiér by si však výrazne pohoršil. Igor Matovič s politickou stranou OĽaNO by získal len 11 %.

Zdroj: TV Markíza

Štvrté miesto by obsadila politická strana Smer-SD s lídrom Robertom Ficom. Ďalšou v poradí by bola extrémistická politická strana ĽSNS a politická strana Progresívne Slovensko, ktorej v minulých voľbách chýbalo len málo na to, aby patrila medzi parlamentné politické strany. Do parlamentu by sa dostala aj politická strana Borisa Kollára – Sme Rodina.

Kollárovi však neprospeli aktuálne riešené kauzy z obdobia jeho hospitalizácie po autonehode. Do parlamentu by sa nedostala politická strana Za ľudí, SNS a ani KDH.

zdroj: tvnoviny.sk

foto: Peter Pellegrini / kollarboris

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Pellegriniho Hlas by vyhral parlamentné voľby. Sme rodina by sa do parlamentu zrejme ani nedostala”