VIDEO: košickí záchranári prehovorili o náročnej práci s pacientami s koronou

Košickí záchranári uverejnili video, v ktorom opisujú pocity, ktoré ich sprevádzajú počas posledných mesiacov, počas ktorých sa stretávajú s COVID pozitívnymi pacientami. Záchranári opisujú dokonca aj to, aké pocity v nich vyvoláva skratka COVID. Jeden z nich prezradil, že COVID je pre nich rešpekt, ktorí doteraz nepoznali.

Záchranárom položili otázku, prečo podľa nich niekto tvrdí, že COVID-19 je len chrípôčka. Takmer všetci sa zhodli na tom, že to, že niekto má na koronavírus iný neopodstatnený názor, neznamená, že iní ľudia na tento názor nemôžu doplatiť vlastným zdravím. Záchranári zároveň potvrdili, že koronavírus zvládaju ťažko aj mladí ľudia. Netraba byť voči okoliu sebecký, no treba rešpektovať aj názory iných. Záchranári dokonca priznali, že keď sa stretli s pozitívnym pacientom po prvýkrát, zľakli sa. Vedeli však, čo ich čaká a že to raz príde. Aj napriek stresu však musia dodržať všetky bezpečnostné postupy.

Na otázku, ako sa cítia, keď im pacient zamlčí príznaky, odpovedali, že cítia hnev a boja sa, že ohrozia kolegov, rodinu a známych, ktorí sa chránia. Pacienti, ktoré tieto skutočnosti zamlčia, ohrozujú nie len seba, záchranárov, ale aj ostatných pacientov. Záchranári spomenuli, že keď ošetrujú pozitívneho pacienta, myslia na svoju rodinu, no najmä na to, aby pre pacienta urobili maximum. Emócie sú až na druhom mieste, na prvom je sám pacient. Odvážni záchranári na záver dodali, že sa vo svojej práci našli a aj keď človek nikdy nevie či sa náhodou nenakazí, strach v nich jednoducho zvíťaziť nesmie. Jediné účinné odporúčanie je podľa nich dodržiavanie hygienických opatrení a najmä nosenie rúška.

Video bolo zverejnené s popisom: ,,Internet je plný odborníkov, názorov a teórií. My vám môžeme povedať len jedno – COVID je každodenná realita našej práce. Sme záchranári a s COVIDom bojujeme už trištvrte roka. Možno práve v čase, keď niekto doma v detskej vytvára konšpirácie o Gatesovi, sprisahaniach a čipoch. 🙏Ďakujeme všetkým, ktorí dodržiavajú R-O-R a chránia svojich blízkych i celú spoločnosť.“

Zdroj: Instagram/zachranna_sluzba_kosice

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsov, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “VIDEO: košickí záchranári prehovorili o náročnej práci s pacientami s koronou”