Zdravotný analytik o koronakríze: “Tam, kde sme teraz sme sa dostali nečinnosťou a alibizmom ľudí zodpovedných za pandémiu.”

Včera (9. decembra) na tlačovej konferencii po zasadnutí vlády ohlásil premiér, minister zdravotníctva a hlavný hygienik nové opatrenia. Budú sa zatvárať terasy reštaurácii, obmedzí sa prevádzka hotelov aj vlekov a na istý čas budú otvorené len obchody na zabezpečenie nevyhnutných životných potrieb. Zdravotný analytik, Martin Smatana, sa krátko po ich predstavení vyjadril, že podľa neho nebudú mať žiadny efekt. 

Mobilita? Nezmenená…

Podľa jeho slov si doteraz myslel, že najväčším problémom je zdravotníctvo, ktoré nie je očividne piroritou Slovenska. Po predstavení nových opatrení tak zmenil názor a myslí si, že práve zdravie a bezpečnosť občanov nie sú prioritou Slovenska. Tvrdí, že zatváranie terás či sprísnenie prevádzky hotelov a vlekov s aktuálnym nárastom nakazených nespraví nič. Obmedzenie nakupovania podľa neho spôsobí iba väčší nápor v dňoch kým budú otvorené. “Kostoly? Otvorené. Mobilita? Nezmenená.

Plán zastaviť rekordný rast? Žiaden. Regionálne riešenie? Nežartuj. Nejaký plán po sviatkoch? Uvidíme. Očakávaný výsledok? Nikto nevie,” skonštatoval Smatana.

 

 

Vôbec to ľudí nepovzbudilo

Smatana si myslí, že podstata týchto opatrení tkvie v tom, že sa vláda spolieha na zodpovednosť ľudí a že sa situácia akosi vyrieši a zlepší sama. “Áno, v spoločnosti, ktorá má dôveru vo zodpovedných a nie je vyčerpaná prešlapovaním na mieste, koaličnými hádkami, experimentami a nesplnenými sľubmi by to možno aj stačilo.

Ak však toto mala byť tlačová beseda, ktorá mala povzbudiť ľudí a dať nádej, že situácia je pod kontrolou a ak sa posledný krát zomkneme, tak bude lepšie, tak si myslím, že to vskutku nevyšlo,” kritizuje analytik. 

 

 

Som fakt naštvaný…

Sám si preto myslí, že tieto opatrenia nič nevyriešia iba prispejú k ďalším nezmyselným opatreniam, ktoré rovnako situáciu nevyriešia. Preto sa musíme opäť zomknúť ako počas jari (aj keď boli opatrenia prísnejšie” a zvládnuť to ako celok. “P.S. Viem, dnes už neexistuje ľahké riešenie našej situácie. Ale tam, kde sme teraz sme sa dostali nečinnosťou a alibizmom ľudí zodpovedných za pandémiu. Je to teraz už len na nás. Priznám sa, že som fakt naštvaný.

S týmto návrhom prísť po toľkých dňoch čo pozerali ako sa situácia zhoršuje? Kvôli čomu? Egu? Ješitnosti? Hádkam? Percentám preferencií? Niečo neskutočné,” dodal Smatana rozhorčene na záver.

 

Celý status si môžete prečítať tu:

Počas posledných rokov som zažil nespočetne veľa rokovaní o chýbajúcich zdrojoch v zdravotníctve. Počas stretnutí som…

Uverejnil používateľ Martin Smatana Streda 9. decembra 2020

zdroj: Martin Smatana Facebook

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Zdravotný analytik o koronakríze: “Tam, kde sme teraz sme sa dostali nečinnosťou a alibizmom ľudí zodpovedných za pandémiu.””