10 jedál ktoré vyzerajú ako časti ľudského tela a o ktorých si povieme, na ktoré časti tela najviac účinkujú!

V každom ovocí alebo zelenine sa skrývajú vitamíny, antioxidanty ktoré vám nielen zachutia ale aj pomáhajú ako prevencia pred rôznymi ochoreniami. V nasledujúcom článku si povieme o desiatich potravinách ktoré sa nielen podobajú na časť tela ale zároveň ich aj podporujú.

zdroj: erinjanus.com

 

1. Mrkva sa podobá na oko

Foto: Erin Janus

Keď rozkrojíme mrkvu na malý plátok, všimnite si vzor línií ktoré sa podobajú na zreničku a dúhovku. Zajac Bugs Bunny a naše staré babky tvrdili, že chrúmanie mrkvy podporuje naše zdravie očí! „Mrkva je plná vitamínov a antioxidantov, obsahuje beta-karotén, ten znižuje riziko makulárnej degenerácie. Výskum centra Smart for Life Wight management v Boca Raton Florida to potvrdila.

2. Vlašské orechy sa podobajú na mozog

Foto: Erin Janus

Čo vám pripomínajú tieto záhyby na vlaššskom orechu? Áno, približujú sa k mozgu, dokonca, vyzerajú podobne ako pravá a ľavá hemisféra. Podľa Lisy Avellino ( dietologička ) – obsahujú omega 3-mastné kyseliny, pomahajú podporovať funkcie mozgu.


3. Zeler sa podobá na kosti

Foto: Erin Janus

Zeler, má nielen štihle stonky ako kosti, ale kosti aj podporuje. Zeler obsahuje skvelý zdroj kremíka, ktorý je súčasťou molekulárnej štruktúry, ktorý dáva kostiam silu. Kosti majú 23 percent sodíka ako aj zeler. Potvrdil Dr. Moulavi.
4. Avokádo sa podobá na maternicu

Foto: Erin Janus

Avokádo je dobrým zdrojom kyseliny listovej. Elizabeth Sommer, odporúča jeho pravidelne jedenie, kyselina listová znižuje riziko dyspalázie krčka maternice. Tvar plodu avokáda pripomína maternicu.


5. Mušle sa podobajú na semenníky

Foto: Erin Janus

Mušle sú prospešné pre mužské pohlavné orgány. Holandský výskum odkazuje do sveta, že obohatenie svojho jedálneho lístku o kyselinu listovú a zinok majú priaznivý účinok na vplzv semena u mužov.
6. Grapefruit sa podobá na ženské prsia

Foto: Erin Janus

Citróny a grapefruity sú ako keby prsiami, je to náhoda? Grapefruit obsahujú látky limonoidy, ktoré bránia rozvoju rakoviny u laboratórnych zvieratách a ľudských bunkách prsníka.

7. Červené víno sa podobá na krv

Foto: Erin Janus

Červené víno , obsahuje antioxidanty a polyfenoly a vyzerá ako krv. Keď ho budete piť, obsahíte svoju krv o zdravé živiny, zničíte látky v krvi, ako LDL cholesterol. Pitie červeného vína obsahuje látky ktoré zriedia krv a znižujú vznik krvných zrazeninám.

8. Zázvor sa podobá na žalúdok


Foto: Erin Janus

Zázvor podporuje trávenie a látka ktorá je zodpovedná za štipľavú vôňu sa volá Gingerol, má schopnosť zabrániť nevoľnosti a zvracaniu.

9. Sladké zemiaky sa podobajú na pankreas


Foto: Erin Janus

Sladký zemiak podporí telo beta-karoténom a silným antioxidantom, ktorý chráni všetky tkanivá v tele, aj pankreas.

10. Paradajka sa podobá na srdce

Foto: Erin Janus

Pozrite sa lepšie na plátok paradajky, pripomína štruktúru srdca. Obsahujú lykopén ktorý znižuje riziko ochorenia srdca u mužov a u žien. Ak si k paradajkám pridáte množstvo tuku ako je v olivovom oleji alebo avokáde, hladina lykopénu sa zvýši o 10-násobok.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “10 jedál ktoré vyzerajú ako časti ľudského tela a o ktorých si povieme, na ktoré časti tela najviac účinkujú!”