Krajčí chce opätovné zavedenie núdzového stavu a zákazu vychádzania. Má začať od..

Aj napriek tomu, že sa pandemická situácia na Slovensku vyvíja priaznivým smerom rovnako ako v ostatných okolitých krajinách, Marek Krajčí verí, že vláda zváži opätovné zavedenie núdzového stavu a zákazu vychádzania.

Súčasný minister zdravotníctva SR tvrdí, že Slovensko sa bude podľa neho nachádzať v čiernej fáze covidového automatu aj napriek miernym zlepšeniam vývoja. Situácia sa zlepšuje, no štatistiky ukazujú, že mobilita Slovákov stúpa.

Vláda však stále neodporúča cestovať verejnou dopravou. Slováci by mali MHD či vlakmi cestovať len v naozaj nevyhnutných prípadoch.

Aktuálny priaznivý vývoj sa zatiaľ nestihol prejaviť v počtoch hospitalizovyných nakazených ľudí. Aktuálne je kvôli následkom ochorenia COVID-19 hospitalizovaných 3511 ľudí, pričom 308 z nich je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Priemerný denný počet obetí je na Slovensku 107.

Ak by sa Slovensko po prvom februárovom týždni dostalo do bordovej fázy, deti základných škôl by sa mohli vrátiť do škôl.

Medzi okresy s nie veľmi priaznivým výsledkom po skríningovom testovaní Slovákov patrí Bratislavsky a Nitransky kraj. Krajčí tam chcel na základe prvotných výsledkov zrušiť povinnosť preukazovania sa negatívnym testom, no vláda uverejnila kontrolné výsledky, ktoré ukázali horšie výsledky.

Bratislavčania a ľudia z Nitry sa však aj napriek tomu testovať nemusia. Na Slovensku je aktuálne zaočkovaných 123 999 ľudí, ktorí dostali minimálne prvú dávku očkovania. Od budúceho týždňa sa na Slovensku otvorí 52 vakcinačných centier.

zdroj: aktuality.sk

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Krajčí chce opätovné zavedenie núdzového stavu a zákazu vychádzania. Má začať od..”