Kuriózny prípad: Poľovník na sídlisku pitval diviaka. Podľa mestskej polície nešlo o priestupok!

Ak ste si mysleli, že média budú zaplavovať iba pesimistické správy o koronavíruse či články o očkovaní, mýlite sa. Českými médiami momentálne koluje bizarný prípad, ktorý sa udial v brnenskej mestskej časti Židenice. Poľovník tak na “klepáku”, kde si ľudia prášia koberce, zavesil zastreleného diviaka, ktorého tam začal pitvať. Prípad prešetrila mestská polícia a tá v tom problém nevidí. Štátna veterinárna správa Českej republiky to taktiež nepovažuje za priestupok no prípad musí aj napriek tomu prešetriť.

 

„Ide o mláďa diviaka, strelil som ho na Jesenicku. Nechápem ten rozruch a žalovanie, jednoducho som ho zavesil vonku a stihal. Doma nemám kde,“ priznal pre portál Blesk Luděk F., ktorý sa o kuriózny prípad postaral. Prípad prešetrovala aj mestská polícia no nezistila aby sa jednalo o nelegálny čin. Podľa hovorcu polície je muž členom poľovníckeho združenia čo zistili po predložení potrebných dokumentov. Zviera mal tak usmrtiť legálne a miesto, kde ho pitval neznečistil.

Mesto to riešiť nebude

K veľmi podobnému záveru sa uchýlil aj hovorca Štátnej veterinárnej správy ČR. No podľa veterinárnej legislatívy by sa každé ulovené divoké prasa malo nechať prehliadnuť na prítomnosť parazitov. Poľovník by mal taktiež podľa predpisov správne nakladať aj z vnútornosťami, kožou či inými zbytkami zo zabitého zvieraťa. Len z týchto dôvodov bude veterinárna správa tento bizarný prípad preverovať. „Beriem to predovšetkým ako kuriozitu, čo sa všetko môže počas Vianoc na našich sídliskách diať.

Verím, že zver bola vyšetrená a nehrozí z prípadných zbytkov krvi na mieste ujma psom pri venčení. Môže, potvrdiť, že sme neuvažovali o prešetrovaní, keďže nejde o priestupok,“ vyjadril sa zástupca primátora mestskej časti Židenice, Petr Kunc.

 

Uverejnil používateľ Petr Kunc Sobota 26. decembra 2020

 

zdroj: cnn.iprima.cz

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Kuriózny prípad: Poľovník na sídlisku pitval diviaka. Podľa mestskej polície nešlo o priestupok!”