Ľudia našli nezrovnalosti vo zverejnených záznamoch týkajúcich sa Lučanského. Ministerstvo spravodlivosti však má na všetko odpoveď!

Od smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského kolujú po internete rôzne dezinformácie. Tie sa týkajú jeho zranení (zo dňa 9. 12. 2020) a pokusu o samovraždu (zo dňa 29. 12. 2020). V rámci transparentného informovania tak Ministerstvo spravodlivosti uverejnilo všetky dokumenty spojené s týmito udalosťami. No aj napriek tomuto kroku sa z ľudí na internete stali vyšetrovatelia a v záznamoch našli mnoho nezrovnalostí, ktoré podľa nich dokazujú manipuláciu v smrti exprezidenta Polície SR. Ministerstvo však zodpovedalo všetky otázky, v ktorých nemá mnoho občanov jasno.

Na akej cele bol teda umiestnený?

Jednou z nezrovnalostí, ktoré vyplývajú zo zverejnených dokumentov je číslo cely, na ktorej bol Milan Lučanský držaný v kolúznej väzbe. V návrhu na kolúznu väzbu sa teda spomína cela číslo 150 no v dokumente je nad týmto číslom dopísané číslo 114.

Toto číslo cely sa spomína aj v úradnom zázname o pokuse o samovraždu z dňa 29. decembra 2020. Z úradného záznamu o prvom incidente, kedy si mal Lučanský poraniť oko je zrejmé, že sa nachádzal na cele číslo 131. Podľa vyjadrení ministerstva tak umiestnenie obvineného na celu je vždy v súlade zo zákonom. V prípade Lučanského sa prihliadalo aj na aktuálne naplnenie kapacity ústavu na výkon trestu, preventívno-bezpečnostné hľadisko či zaradenie jeho osoby do zvýšeného dohľadu.

 

Zdroj: facebook.com (skupina Všetci za Milana #AllForMilan)

 

Uverejnil používateľ Meno Neznáme Utorok 5. januára 2021

Uverejnil používateľ Meno Neznáme Utorok 5. januára 2021

Uverejnil používateľ Marian Kollar Pondelok 4. januára 2021

 

Pri nástupe do väzby bol umiestnený na cele č. 150. Keďže to podmienky ústavu umožňovali, bol následne preložený na celu č. 131, nakoľko priestor pred touto celou je bližšie ku kamere zaznamenávajúcej dianie na chodbe. V cele č. 131 prišlo k 1. udalosti. Po prepustení z väzenskej nemocnice v Trenčíne bol obvinený umiestnený na celu č. 114, ktorá sa nachádza v bezprostrednej blízkosti kamery zaznamenávajúcej dianie na chodbe. V cele č. 114 prišlo následne aj k mimoriadnej udalosti zo dňa 29.12.2020,” podalo vysvetlenie ministerstvo.

 

Telefonát s manželkou zamietnutý deň po smrti

Ďalším otáznikom v prípade smrti Milana Lučanského je aj rozhodnutie, kde sa mu zamieta telefonický kontakt s jeho manželkou. Podľa dokumentov tak žiadosť odoslal 12. decembra 2020 a pod týmto dátumom bola pečiatka s dátumom 17. decembra 2020.

Pri rozhodnutí však svietil dátum 23. decembra 2020 a toto rozhodnutie prijali v Prešove až 31. decembra 2020. V skupine Všetci za Milana #AllForMilan, kde sa rôzne teórie šíria, si tak lámali hlavu nad tým prečo na dokumentoch svieti toľko dátumov. Záhadné sa im zdá aj to, že rozhodnutie bolo doručené až deň po smrti Lučanského.

 

Zdroj: facebook.com (skupina Všetci za Milana #AllForMilan)

 

“Pri prijímaní do väzby bol poučený o svojich právach a povinnostiach, vrátane možnosti požiadať OČTK o súhlas telefonovať a prijímať návštevy. Poučenie pán Lučanský podpísal, pričom pri nástupe do väzby nevyužil možnosť požiadať o súhlas telefonovať a prijímať návštevy. V čase jeho hospitalizácie v nemocnici v Trenčíne bol pán Lučanský iniciatívne zo strany Zboru opätovne upozornený na možnosť požiadať o takýto súhlas. Pán Lučanský sa na základe toho rozhodol požiadať OČTK, aby mu bolo umožnené telefonovať s manželkou. Odpoveď OČTK (NAKA) na jeho žiadosť bola doručená do ústavu v Prešove 31.12.2020 s tým, že OČTK neudelili tento súhlas,” ozrejmilo ministerstvo vnútra.

 

Uverejnil používateľ Veronika Kučera Streda 6. januára 2021

Uverejnil používateľ Veronika Kučera Streda 6. januára 2021

 

Zdroj: facebook.com (skupina Všetci za Milana #AllForMilan)

 

Kedy sa teda stal úraz? Podal si ho Černák?

V neposlednom rade sa najviac kontroverzie točí okolo prvotného zranenia Milana Lučanského. Ľudia majú tak podozrenie, že za zranením či smrťou Lučanského stojí odsúdený Mikuláš Černák. Ten si trest odpykáva v Prešove a to aj vďaka Lučanského. Lučanský si oko teda údajne poranil v noci z 8. na 9. decembra 2020. V noci údajne nemohol spať, po tme sa potkol o papuču a oko si následne udrel o roh postele.

Na úradnom zázname z prešovského ústavu tak svieti dátum 9. decembra 2020 a rovnaký dátum sa uvádza aj vo vyjadrení trenčianskej nemocnice, že Lučanského ešte v ten deň operovali v Ružomberku. Problém však je, že v zázname o vykonaní kontroly v trenčianskej nemocnici sa píše, že Lučanský sa zranil v noci z 9. na 10. decembra 2020 a v Ružomberku bol operovaný až 11. decembra 2020.

 

Zdroj: facebook.com (skupina Všetci za Milana #AllForMilan)

 

“Ide o administratívnu chybu na našej strane, za ktorú sa ospravedlňujeme. Túto chybu sme si pred uverejnením dokumentu všimli, nechceli sme však akokoľvek zasahovať a upravovať tento záznam, ktorý už bol vyhotovený. Navyše z ďalšieho obsahu v zázname z kontroly ako aj z ďalších zverejnených dokumentov jednoznačne vyplýva, že udalosť sa stala v noci z 8. na 9. decembra 2020,” uznalo chybu ministerstvo, ktoré nechcelo manipulovať s chybnými dátumami.

 

Uverejnil používateľ Meno Neznáme Utorok 5. januára 2021

Uverejnil používateľ Meno Neznáme Utorok 5. januára 2021

 

Zdroj: facebook.com (skupina Všetci za Milana #AllForMilan)

 

Všetky dokumenty a odpovede na nejasnosti nájdete na stránke Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky a na tomto odkaze.

 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Ľudia našli nezrovnalosti vo zverejnených záznamoch týkajúcich sa Lučanského. Ministerstvo spravodlivosti však má na všetko odpoveď!”