“Sme unavení, nevládzeme. Prosíme o pomoc!”: Tiesňová linka 155 je v týchto dňoch maximálne preťažená.

Dnes sme na Slovensku zaznamenali rekordný počet nakazených ľudí ochorením Covid-19. Najnovší prírastok nakazených tak predstavoval číslo 12 269 (6 315 PCR testy, 5 954 antigénové testy). Premiér Igor Matovič dnes vyhlásil, že situácia je naozaj vážna a zvolal mimoriadne zasadnutie vlády. Situácia v nemocniciach sa zhoršuje, keďže pribúda aj veľké množstvo hospitalizovaných a bohužiaľ aj mŕtvych. Operačné stredisko tiesňovej linky 155 tak prosí ľudí o pomoc!

 

Chronickí chorí by nemali prijímať návštevy

“SME NA POKRAJI SÍL. Tiesňová linka 155 čelí v týchto dňoch obrovskému náporu. Sme už na pokraji síl. Volajte nám prosím, len ak ide o život alebo hrozí vážne poškodenie zdravia,” napísali na svoj Facebook. V prípade ak Vám nejde o život, informujte o svojich problémoch svojho obvodného lekára/lekárku, v prípade dovolenky ich isto aj niekto zastupuje. Ak ste pacientom s chronickými ochoreniami mali by ste byť v týchto dňoch maximálne obozretný a udržiavať svoj vlastný tvrdý lockdown a nepríjmať žiadne návštevy.

Nevládzeme!

“A ak nám už voláte, hovorte zásadne pravdu. Keď vyšleme posádku k prípadu, ktorý nie je vážny, záchranári môžu chýbať pri pacientovi, bojujúcemu o život. Ktorý sa dusí, nemôže dýchať. Ktorý má infarkt. Mŕtvicu. Je v bezvedomí. Má ťažký úraz a masívne krváca. Tým pacientom môže byť niekto z Vašich blízkych. Pokojne aj Vy. Odbremeníte nielen nás, ale aj preťažených a unavených záchranárov. A kolabujúce nemocnice. A svojim prístupom zachránite životy. Sme unavení, nevládzeme. Prosíme o pomoc. Vaši operátori linky 155,”  dodali na záver s prosbou operátori tiesňovej linky.

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on ““Sme unavení, nevládzeme. Prosíme o pomoc!”: Tiesňová linka 155 je v týchto dňoch maximálne preťažená.”