Útok Roberta Fica na sudcu a prokurátora: Kliment a Repa mu posielajú tvrdý odkaz!

Na včerajšej tlačovej besede strany SMER-SD jej zakladateľ Robert Fico začal slovne útočiť na sudcu Juraja Klimenta a prokurátora Ondreja Repu. Tí mali podľa neho neoprávnene jednali v prípade obvineného špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Fico je preto presvedčený, že Kováčik je politickým väzňom z dôvodu urýchlenia voľby jeho nástupcu.

Okrem iného Fico poukázal aj na to, že Kliment s Repom sú rodina. Obaja tak Ficovi poslali odkaz s tým ako to naozaj všetko bolo!

Politická objednávka

„Je typický politický väzeň a je uväznený z čisto politických dôvodov,“ prehlásil o Dušanovi Kováčikovi Robert Fico na tlačovej besede. Špeciálneho prokurátora, ktorému koncom januára zanikne mandát, obvinili zo zneužitia právomoci verejného činiteľa, brania úplatkov, spolupráce so zločineckou skupinou “Takáčovci”.

Navyše mu vyšetrovateľ pripísal aj členstvo v organizovanej zločineckej skupine s napojením na Norberta Bödöra a Tibora Gašpara v kauze “Očistec”.

Čo sa týka Ficovho podozrenia, odôvodnil to tým, že prokurátor Ondrej Repa podal návrh na väzbu Kováčika.

No v tom čase nebol Repa dozorujúcim prokurátorom daného prípadu. Navyše mal v senáte, ktorý potvrdil väzbu Kováčika, sedieť aj sudca Juraj Kliment, ktorý je strýkom prokurátora Repu. 

 

https://www.instagram.com/p/CG0GYWiHT0z/

 

Ako to vlastne bolo?

Je síce pravda že sudca Kliment nefiguroval v senáte, v ktorom sa ocitol no musel v ňom byť. Spolu s kolegom Petrom Štiftom totižto zastupovali 2 kolegyne, ktoré museli ísť do karantény. Obvinenie Fica, že sa Kliment do senátu nominoval sám sa tak nezakladali na pravde. Organizačné zmeny sa tak diali v súlade s rozvrhom práce, ktorý je vytvorení práve pre prípady ak niekto čerpá dovolenku alebo je na PN.

Čo sa týka podania návrhu na väzbu Kováčika, veci boli rovnako trošku inak. Opäť sa jednalo o organizačnú zmenu, keďže o návrhu väzby pre Kováčika sa rozhodovalo počas víkendu. V tom čase podľa platného rozpisu zastupoval dozorujúceho prokurátora prípadu Michala Šúreka. 

 

https://www.instagram.com/p/CFg9blHqcRr/

 

Lož ako pracovná metóda

„Opakujúce sa útoky predsedu Smeru Doc. JUDr. Roberta Fica, CSc. voči mojej osobe založené na dezinformáciách sú už dlhodobo znakom jeho prezentácie, založenej na lži ako pracovnej metóde.

Takého manipulátora sme tu už v minulosti mali.

Vyzývam ho preto , aby prestal zastrašovať a vyhrážať sa  sudcovi NS, ktorý si jednoducho robí svoju prácu inak a iným spôsobom ako bol doteraz Doc. JUDr. Robert Fico, CSc. zvyknutý v rámci systému spravodlivosti ním zavedeného prostredníctvom Harabina a spol.

Rovnako ho vyzývam, aby sa prestal vyjadrovať k otázkam, na ktoré nemá potrebnú kvalifikáciu a ktorým ani nerozumie,” vyjadril sa sudca Juraj Kliment na margo Ficových obvinení.

 

https://www.instagram.com/p/CGe0m6Knujj/

 

V prípade nebol dozorujúcim prokurátor, iba zastupoval

„V prvom rade uvádzam, že vo vyššie uvedenej trestnej veci som nikdy nebol dozor vykonávajúcim prokurátorom, a to ani v čase pred zadržaním osoby JUDr. D.K., tak ani po jej  vzatí do väzby. Posudzovanú trestnú vec naďalej dozoruje po celý čas len jeden (stále rovnaký) dozorový prokurátor.

Vzhľadom na skutočnosť, že som v prípade vykonal len vyššie uvedené procesné úkony, vo veci som sa ďalej nezaujímal o priebeh sťažnostného konania na Najvyššom súde SR, nakoľko na toto som nemal žiadny zákonný dôvod, keďže ani proti rozhodnutiu o väzbe nebola v danom prípade podaná zo strany tunajšieho úradu sťažnosť,“ podal svoje stanovisko prokurátor Ondrej Repa.

Ten dokonca priznal aj fakt, že s Klimentom sú rodina. Čo sa týka rozpisu služieb, ten vznikol ešte začiatkom septembra minulého roka a platí na pol roka dopredu. 

 

zdroj: aktuality.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Útok Roberta Fica na sudcu a prokurátora: Kliment a Repa mu posielajú tvrdý odkaz!”