back to top
utorok, 23 apríla, 2024

7 ľahkých spôsobov, ako sa zbaviť väčšieho bruška bez diéty a posilňovne

Potreba krásneho tela sa s príchodom zimných mesiacov nevytráca. Práve naopak, mnohí z nás sa, najmä po sviatkoch, snažia dostať späť do formy. V súčasnej situácii je ale plnenie týchto cieľov náročnejšie, pretože fitnescentrá sú nedostupné a naše telá na domáci tréning nepripravené. Ako to vyriešiť a zbaviť sa veľkého brucha bez prísnej diéty a posilňovne?

Nemusíte preto urobiť nič hrdinské. Stačí si upraviť šatník, vynechať niekoľko jedál a cvičiť aspoň 10 minút denne. Poďme na to 🙂

  1. Zmeňte svoj šatník

Občas to nie je len o tvrdej drine v posilňovni, ale aj o našom šatníku, ktorý nám môže pridať nechcené kilá navyše. Skúste to zmeniť tak, že budete nosiť tvarové oblečenie. Teda to, ktoré vám dokáže postavu vytvarovať. Rozumne vybrané spodné prádlo vám okamžite sploští bruško.

Neznamená to však nosiť len  zoštíhľujúce kombinézy alebo stredoveké korzety (aj keď tiež fungujú). Kúpte si pančucháče s vysokým pásom a spodnú bielizeň z látky vysokej gramáže. Pamätajte však, že takéto oblečenie by ste nemali nosiť dlhšie ako 4–5 hodín denne, aby nedošlo k narušeniu krvného obehu.

  1. Vyberte si správnu veľkosť

Aj najchudšia žena bude v obtiahnutom oblečení pôsobiť kypro. A pritom stačí tak málo, prijať realitu. To znamená, vybrať si vhodné oblečenie, ktoré vám sedí a nedeformuje postavu. Ak teda chcete skryť svoje možno vyčnievajúce bruško, je lepšie vymeniť priliehavé modely za tie v „Áčkovom“ strihu. A aby ste pri ich nákupe neohrozili svoj mesačný rozpočet, využite ABOUT YOU zľavový kód a zoštíhlenie sa nebude týkať vašej peňaženky, ale postavy.

  1. Dajte si pozor na stravu

Ak chcete zúžiť svoj pás, musíte urobiť aj niečo so svojím jedálničkom. Biely chlieb a pečivo je hlavným dôvodom prebytočných kilogramov a zlej funkcie čriev. Čaj a kávu si doprajte bez rafinovaného cukru a počet sušienok obmedzte tiež. Sladené nápoje, pivo a alkohol sú plné kalórií, ale nijako vás nezasýtia.

Naopak, pre rýchlejší úbytok hmotnosti bez driny a obmedzení môžete vyskúšať obľúbené tabletky na chudnutie. Pokiaľ ale chcete zbaviť svoj pás ďalších centimetrov,  jedzte jedlá bohaté na vitamíny a minerály. Po prvé, po nich vás pocit hladu opustí na dlhší čas a nebudete neustále premýšľať, čo kde zjesť, a po druhé, po chvíli si všimnete úžasný výsledok z vášho nového menu. Stav vašej pokožky a vlasov sa výrazne zlepší a spolu s nimi aj vaša nálada a energia.

  1. Potraviny dôkladne požujte

Čím lepšie si obed alebo večeru „pokrájate“ zubami, tým menej miesta vám zaberie v žalúdku. To znamená, že plný žalúdok nespôsobí nafúknuté brucho. Navyše, čím dlhšie žujete, tým menej jete a lepšie všetko strávite. V žalúdku a črevách sa potom nič neukladá a nepodlieha hnilobným procesom.

Zdroj obrázku: {Dean Drobot} / Shutterstock.com

  1. Precvičujte brušné svaly aspoň 10 minút denne

Aký cvik je najlepší? Ľahnite si na chrbát, natiahnite ruky pozdĺž tela, pokrčte kolená a zdvihnite panvu tak, aby vaše pravé stehno bolo čo najvyššie. V tejto polohe vydržte 2 – 3 sekundy. Zarovnajte boky, potom zdvihnite ľavú stranu a pózu na 2-3 sekundy zafixujte. Urobte 15 opakovaní na každej strane a brušné svaly dostanú potrebnú záťaž.

Aby ste sa ale pritom cítili aj pohodlne a lepšie sa na cvičenie sústredili, oblečte si legíny. Aj od atmosféry a správneho oblečenia môže predsa závisieť výsledok vašej snahy. Tak na to nezabúdajte a pri cvičení tiež priestor vetrajte.

  1. Pite veľa vody

Vieme, že vás nekonečné pripomínanie dôležitosti pitného režimu možno unavuje. Faktom ale je, že pri prvom náznaku nedostatku vody sa organizmus začne brániť a odoberať tekutinu z častí tela, ktoré ale potom jej nedostatkom trpia. To však nie je jediný negatívny dôsledok tejto nerozvážnosti.

Jej nedostatok negatívne ovplyvňuje celkový zdravotný stav. Zvyšuje sa vaša únava, objavujú sa častejšie bolesti hlavy a zhoršuje sa stav pokožky a vlasov.

Pri deficite vody o 10 % klesá intenzita vylučovania metabolických produktov z tela, čo vedie k jeho intoxikácii, narušeniu funkcií nervového systému, dochádza k zmene duševného stavu a inhibícii všetkých životne dôležitých procesov v tele.

Pokiaľ cvičíte, ale nedarí sa vám schudnúť, aj tu je voda najoptimálnejším riešením ako to zmeniť. Pri športovaní vylučuje telo veľké množstvo tekutín a rýchlo sa odvodňuje. Tieto straty sa potom musia automaticky obnoviť.

  1. Vyspite sa od sýta

Správne stravovanie a pravidelné cvičenie je istý spôsob, ako získať ploché brucho, ale iba ak si nájdete čas na spánok. Aj ten má v našom živote obrovský zmysel.

Nedostatok spánku, naopak, vedie k zvýšeniu koncentrácie kortizolu (stresového hormónu) a tvorbe brušného tuku.

A možno budete prekvapení, ale zistilo sa, že dospelí, ktorí spia v priemere len 5 hodín denne, majú o 35 % vyššiu pravdepodobnosť prírastku 4 až 5 kilogramov na váhe a o 60 % vyššiu pravdepodobnosť prírastku tuku v oblasti brucha než tí, ktorí spia aspoň 7 hodín. Zvážte preto aj svoj spánkový režim.

Vyskúšajte a presvedčte sa, že to funguje – a váš život nový zmysel naberie!

Zdroj obrázku: {Dean Drobot} / Shutterstock.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína...

Ak vidíte vedľa novorodenca nálepku s fialovým motýľom, mali by ste vedieť, čo to znamená.

Symbol fialového motýľa ste možno videli na pôrodníckom oddelení...

Mám 45 rokov a až dnes som zistila, že na farbe hubky na riad záleží! TOTO BY STE MALI VEDIEŤ

Hubky na umývanie riadu sa nachádzajú v každej kuchyni...

Newsletter

Prečítaj si

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína...

Ak vidíte vedľa novorodenca nálepku s fialovým motýľom, mali by ste vedieť, čo to znamená.

Symbol fialového motýľa ste možno videli na pôrodníckom oddelení...

Mám 45 rokov a až dnes som zistila, že na farbe hubky na riad záleží! TOTO BY STE MALI VEDIEŤ

Hubky na umývanie riadu sa nachádzajú v každej kuchyni...

8 šikovných trikov s ktorými sa naučíte kupovať len kvalitné oblečenie

Stalo sa vám niekedy, že ste si kúpili úžasnú...
Romana
Romana
Volám sa Romana a pre mysmezeny.sk píšem niekoľko rokov. Milujem písať o vzťahoch a ezoterike. Okrem toho ma veľmi baví môj psík. 🥰

Manželstvo Richarda Gerea s o 33-ročnou mladšou manželkou, ktorá kedysi spávala na ulici, má „silnú karmickú energiu“

Po tom, čo Richardovi Gerovi stroskotali prvé dve manželstvá, sa herec rozhodol, že sa už nebude zapájať do srdcových záležitostí a mať ďalšie deti,...

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína a olív, starobylých kamenných uličkách a malebných plážach  Antonia venovala celý svoj život výchove svojej...

Ak vidíte vedľa novorodenca nálepku s fialovým motýľom, mali by ste vedieť, čo to znamená.

Symbol fialového motýľa ste možno videli na pôrodníckom oddelení nemocnice. Rozmýšľali ste niekedy, čo znamená? Pravdou je, že fialový motýľ vedľa postele novorodenca má...
Verified by MonsterInsights