8 dôvodov, prečo sa tak často zapáčite „zlým chlapcom“ Problém nie je s vami, ale …

Niektoré ženy sú len magnetom pre čudákov a narcisov. A to je veľký problém, pretože ktokoľvek sa v ich živote objaví, jedného dňa nastane zlomenie srdca.

Pýtajú sa samé seba, prečo sa to deje? Prečo k sebe priťahujem len toxických ľudí? Na to existuje celkom logické vysvetlenie. Ponúkame vám 8 dôvodov, prečo pokračujete v získavaní toxických partnerov.

  1. Dávate viac než beriete

Napriek tomu, že veľkorysosť je úžasná kvalita, jej prebytok môže viesť k opačnému výsledku. Pokiaľ ide o vzťahy, dávate veľa a na oplátku nečakáte nič. Bez ohľadu na to, aké veľké je vaše sebaobetovanie, existujú ľudia, ktorí sa to vždy pokúsia zneužiť.

  1. Snažíte sa ľudí napraviť

Niektorí ľudia sú zlomení a potrebujú pomocnú ruku, aby sa znova dostali do pôvodného stavu. Touto mantrou sa snažíte viesť aj váš život. Keď stretnete niekoho, kto sa nezdá byť v poriadku, snažte sa mu pomôcť a napraviť ho. Ale keď sa táto osoba, inšpirovaná vami, „zotaví“ a dosiahne úspech, opustí vás bez toho, aby vám za to poďakoval.

  1. Ste príliš láskavá

Vo všeobecnosti ste len veľmi dobrý človek. Snažíte sa byť priateľská a každému zlepšiť deň. Napriek tomu, že takto vlastnosť je v tejto dobe obdivuhodná, láskavosť a spoľahlivosť si k sebe priťahujú aj mnoho negatívnych ľudí, čo sa nakoniec odrazí aj vo vašom živote.

  1. Ste empatická

Empatický človek je ten, kto dokáže cítiť emócie druhých. Takíto ľudia sú mimoriadne citliví na energiu iných ľudí a vždy sa im pokúšajú pomôcť. Bohužiaľ, takýto ľudia si k sebe často priťahujú narcisov a jedovatých ľudí, ktorí intuitívne hľadajú ich liečivú energiu.

  1. Ľahko odpúšťate a zabúdate

Keď vás ľudia urážajú, netrvá dlho, a vy im opäť odpustíte. A aby toho nebolo málo, nastavíte sa tak, že zabudnete na to, čo sa stalo, v nádeji, že sa to už viackrát nezopakuje. V tomto prípade však vzniká problém – chyba sa zvyčajne opakuje, pretože človek sa z nej dostatočne nepoučil.

  1. Lipnete na druhých, hoci o vás strácajú záujem

Väčšina ľudí si myslí, že človeka, ktorý ich nemiluje, môžu bez problémov opustiť. Realita však nie je tak jednoduchá. Sú prípady, kedy táto vzdialenosť medzi dvoma ľuďmi človeka povzbudzuje k tomu, aby sa čo najviac kontaktoval s tým druhým a neustále si vyžaduje jeho pozornosť.

  1. Neurčujete jasné hranice

Je dôležité poznať limity vašej trpezlivosti a uistiť sa, že o nich vedia aj ostatní ľudia. Ak si nenastavíte zreteľne, definitívne hranice s ľuďmi, narazíte na mnoho problémov. V prípade, že vám bude chcieť niekto ublížiť, nedostatok hraníc mu v tom určite pomôže.

  1. Snažíte sa v ľuďoch vidieť len to dobré

Veríte, že všetci ľudia sú dobrí, aj keď niekedy robia zlé veci. Preto nechápete, že osoba vedľa vás príliš často robí veci, ktoré by iní ľudia rozhodne neakceptovali. Výsledkom je, že na to nereagujete adekvátne.

Nemožno poprieť, že tieto dôvody možno brať ako vaše dobré vlastnosti. V skutočnosti problém nie je vo vás, ale v ľuďoch, ktorí chcú zneužiť vašu dobrotu.

Najdôležitejšie je, že sa naučíte byť opatrnejším a obozretnejším v tom, kto si naozaj zaslúži vašu láskavosť.

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “8 dôvodov, prečo sa tak často zapáčite „zlým chlapcom“ Problém nie je s vami, ale …”